Kauneus & Terveys

Parin kilon laihdutus

Anette Palssa

TtM, ravitsemusterapeutti

Anette Palssa

Kysymys:

Olen normaalipainoinen, mutta haluaisin kiinteytyä muutaman kilon. Painoni kuitenkin junnaa 54 ja 55 kilon välissä. Olen 168 senttiä pitkä. Syön terveellisesti ja säännöllisesti ja liikun päivittäin. Miten voisin terästää ruokavaliotani?

Näytä vastaus

Vastaus:

Painoindeksiltäsi olet nyt juuri normaalipainon alarajoilla, eikä parin kilon pudottaminen ole missään nimessä enää terveyden kannalta suotavaa! Laihduttaminen vielä noista lukemista on äärimmäisen hankalaa, sillä elimistösi joutuu todella koville kärvistellen pienellä energiamäärällä, ja esimerkiksi liikuntasuoritusten teho saattaa laskea paljonkin tämän vuoksi.

Kiinteytymiseen tarvitaan runsaasti liikuntaa, riittävästi proteiinia sekä energiaa, sillä lihas ei kasva, jos energiaa ei ole tarpeeksi. Jos haluat parempaa oloa, keskity mielekkäisiin liikuntaharrastuksiin. Muista kuitenkin pitää ainakin yksi lepopäivä viikossa, jotta elimistösi saa myös levätä.

Julkaistu: 19.6.2019

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.