Terve.fi

Hiivakysymys

Luontaisalan erikoistoimittaja

Timo Elo
Julkaistu 29.4.2010

Kysymys:

Kävin vyöhyketerapiassa. Terapeutti huomasi, että kieleni on valkoinen ja maksani kuormittunut, toisin sanoen elimistön hiivatasapaino ei ole kunnossa. Hoidoksi hän suositteli kuukauden kestävää hiivakuuria ja ruokavaliota, josta on karsittu valkoinen vilja. Pitäisikö minun mennä lääkäriin?

Vastaus:

Terveessä suolistossa hyvät bakteerit pitävät hiivan ja haitalliset bakteerit kurissa. Mikäli suoliston hiivatasapaino järkkyy esimerkiksi antibioottikuurin, heikkolaatuisen ravinnon tai stressin seurauksena, hiiva ja haitalliset bakteerit voivat päästä valloilleen, mikä ilmenee muun muassa väsymyksenä ja suolisto-oireina.Hoidossa painotetaan etenkin ruokavalion muutosta. Pelkästään sen avulla tuloksia voi tosin joutua odottamaan hyvinkin pitkään. Ruokavaliosta karsitaan muun muassa valkoinen sokeri ja vilja, jotka ruokkivat hiivaa. Tällainen ruokavalio on sinänsä kaikille ihmisille terveellinen.Luontaistuotekaupassa on myös tarjolla useita itsehoitoa tukevia hiivakuurivalmisteita. Eräs tällainen on happomarja-, kurkuma- ja oliivinlehtiuutetta sisältävä Elinvoima hiivakuuri -ravintolisä, joka on tarkoitettu kuuriluontoiseen hiivojen ja haitallisten bakteerien tuhoamiseen. Mikäli ongelma jää yhä vaivaamaan sinua, suosittelen asiantuntevan lääkärin vastaanotolle hakeutumista, jotta terveydentilasi voidaan määritellä perusteellisesti.

Lue myös:

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.