Kauneus ja Terveys

Valitse oikea asenne

Valitse oikea asenne
Aamuiset ajatukset ja tunnelmat voivat määritellä päiväsi kulkua. Se, mihin mielesi keskittyy, lisääntyy. Ne seikat vahvistuvat, joihin kiinnität huomiosi. Voit siis muuttaa elämääsi, muuttamalla ajatuksesi. Uskotko tähän?
Julkaistu: 17.11.2015
Kun heräät aamulla, voit tuntea olosi levänneeksi, rennoksi ja tyytyväiseksi. Jos aamulla ajattelet, että päivästä tulee hyvä, se usein toteutuu. Norman Vincent Peale onkin todennut: "On hyvin selvä ja paikkansa pitävä periaate, että mitä odottaa, sitä myös saa. Ehkä tämä on totta siksi, että se mitä todella odotat, on sitä mitä pohjimmiltaan haluat. "

Tapa ajatella ja toimia

Asenne on tapa, jolla suhtaudut asioihin. Se on tapa, jonka jokainen päättää itse. Onko puolillaan oleva vesilasi sinulle puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi? Asenne on myös valinta. Jos valitset arvostavan asenteen tekemisiisi, lähimmäisiin ja yleensäkin elämääsi, sekin on valinta. Asioita on vaikea muuttaa, koska et voi hallita kaikkia elämässäsi läsnä olevia asioita ja tapahtumia. Onkin hyvä muistaa, että voit muuttaa ainoastaan omaa suhtautumistapaasi asioihin.
Asenteesi vaikuttaa käyttäytymiseesi. Optimistinen elämänasenne antaa voimaa. Myönteisyys ei tarkoita sitä, ettei elämässäsi ole kehitettävää. Se ei myöskään tarkoita silmien sulkemista epäonnistumisilta ja huonoilta asioilta. Myönteinen ihminen ymmärtää elämän haasteet tilapäisinä tapahtumina eikä jää liiaksi pohtimaan niitä. Jokaisessa tilanteessa on kaksi tapaa toimia: voit joko arvostaa tai arvostella.
Myönteisesti ajatteleva ihminen selviää elämän haasteista ja kolhuista muuttamalla omaa asennettaan tapahtuneisiin asioihin. Hän huomaa vaikeina päivinä myös jotain hyvää tapahtuneeksi. Hän uskaltaa luottaa siihen, että pilven takana on edelleen aurinko, joka tulee ajallaan uudelleen esiin.

Myönteisyys voimavaraksi

Asenteella on tapana tarttua. Kielteiset asenteet ja tunteet tarttuvat läheisiin ja työtovereihin ehkä vielä herkemmin kuin hyvät fiilikset. Valitse siis asenteesi tarkasti. Kun keskityt hyvään, myönteiset ajatukset saavat aikaan myönteisiä tunteita. Tällöin sinulla on hyvät mahdollisuudet käyttää omia taitoja, valmiuksia ja voimavaroja. Koska elämänmyönteinen asenteesi vaikuttaa käyttäytymiseesi, olet motivoitunut, innostunut ja sinulla on halu tehdä asioita. Kun kykenet toimimaan tarkoituksenmukaisesti, toimintasi on tehokasta ja mielekästä, saat paljon aikaan. Iloitset aikaansaannoksistasi ja saat positiivisia kokemuksia. Kun olet kokenut onnistumisen iloa, ajatuksesi ovat jo valmiiksi myönteisiä ja lähdet kenties kokeilemaan jotakin uutta. Näin positiivisuuden kehä pyörii elämässäsi mukavalla tavalla. Vanha sanonta ”kun innostuu, niin onnistuu” pitää edelleen paikkansa.
Kirjoittaja on kasvatustieteen maisteri, työnohjaaja ja Life Coach (LCF).
Lue myös:
1 kommentti