Terve.fi

Vaivaako hiirikäsi tai tenniskyynärpää? Hoida vaivoja hoitorenkaalla

Vaivaako hiirikäsi tai tenniskyynärpää? Hoida vaivoja hoitorenkaalla
Hoitorenkaan avulla voi hoitaa hiirikäden ja tenniskyynärpään vaivoja. Lue lisää hoitorenkaasta.

Olit sitten toimistotyöntekijä, jääkiekkoilija tai muusikko, on teillä todennäköisesti yhteinen tekijä. Käsivaivat kun kiusaavat hyvin erilaisia ryhmiä.

Toimistotyötä tekeville hiirikäsi on tavallinen vaiva. Urheilijoita taas kiusaa tenniskyynärpää. Kliinisesti yläraajan rasitussairauksista puhutaan esimerkiksi jännetuppitulehduksena tai rannekanavaoireyhtymänä. Rasitusta aiheuttavat muuttumattomana pysyvä työskentelyasento ja huono työergonomia. Ongelmien taustalla on usein kyynär-, olkavarren tai jopa molempien lihaskalvojen yhteen liimautuminen, mistä kipu aiheutuu.

Oululaiskeksintö pyrkii helpottamaan ja ehkäisemään kipua. Hieroja-osteopaatti Eero Simuna ja yrittäjä Harri Ylitalo ovat kehittäneet omia kipujaan helpottamaan hoitorenkaan, jolla hiirikäden ja tenniskyynärpään vaivoja voi hoitaa.

Viisinystyräinen hoitorengas pujotetaan käsivarteen ja säädetään itselle sopivaksi. Kumiset hierontaosat hierovat käsivarren lihaksia ja helpottavat niiden kireyttä aktivoiden lihasten omaa paranemisprosessia. Kehittäjäkaksikon mukaan paraneminen alkaa heti, ja 2–4 käyttökertaa parin viikon ajan riittää hyvään tulokseen. Hoitorengasta on testattu vuoden ajan 20 hengen ryhmässä. Sille on haussa patentti.

Akuutin tulehduksen aikana renkaan käyttöä pitää välttää. Tällöin kättä kannattaa hoitaa levolla ja tulehduskipulääkkeillä. Normaali liikunta on usein hyväksi. Jatkossa erityisesti työergonomiaan tulee kiinnittää huomiota. Usein käden rasitussairaudet parantuvat muutamassa viikossa, mutta niiden toistuminen ja kroonistuminen on mahdollista.

Julkaistu: 27.11.2017
2 kommenttia