Terve.fi

Unohda 7 vuoden kriisi - todellinen koetus tulee 12 vuoden kuluttua

Unohda 7 vuoden kriisi - todellinen koetus tulee 12 vuoden kuluttua
Parisuhde ja kriisit: Seitsemän vuoden kriisi vasta harjoittelua - suurin uhka avioliitolle tulee vasta 12 vuoden yhdessäolon jälkeen.
Julkaistu: 19.7.2010

Seitsemän vuotta on tyypillisesti ollut se aika, jolloin avioliitossa rakkauden ja kiintymyksen tilalle tulee pettymys.

Pariskuntien, jotka onnistuivat selviytymään seitsemän vuoden kriisistä, ei kannata kuitenkaan huokaista vielä helpotuksesta. Tutkimuksen mukaan suurin uhka avioliitolle tulee vasta 12 vuoden yhdessäolon jälkeen.

Daily Mail sivuston uutisoimasta tutkimuksesta selvisi, että suurin osa tänä päivänä eroavista parsikunnista on viettänyt jo vuosikymmenen yhdessä ennen eroamistaan. Yhä useampi kertoo eron syyksi ”erilleen kasvamisen” ja ”rakkauden loppumisen”. Amerikkalaistutkimuksen mukaan viimeisen kahden vuoden aikana parit ovat eronneet näistä syistä luultavasti myös kiristyneen taloudellisen tilanteen vuoksi.

Suurin syy eroamiseen on edelleen silti uskottomuus, joka on syynä yli neljäsosaan avioeroista. Teoria seitsemän vuoden kriisistä kuuluu, että uskottomuutta on mahdoton vastustaa seitsemän vuoden jälkeen.

Tutkimus perustui tietoihin, jotka Grant Thornton accountancy group sai tarkastelemalla 90 suurimman yhdysvaltalaisen perheasianajotoimiston avioerotietoja. Niiden mukaan avioliitto kaatuu useimmiten juuri 12 vuoden paikkeilla.

Yritystä edustanut Sally Longworth totesi, että tutkimustulos näyttäisi kumoavan iänikuisen myytin seitsemän vuoden kriisistä ja siitä johtuvista avioeroista.

On silti mahdotonta perustella tieteellisesti, miksi jotkut avioliitot onnistuvat ja toiset eivät, hän kuitenkin sanoi.

Lähde: DailyMail

Lue lisää:

Kommentoi »