Terve.fi

Parisuhde tökkii? Kokeile netin parisuhdekurssia

Parisuhde tökkii? Kokeile netin parisuhdekurssia
Meikkisudit levällään tai wc-pytyn kansi ylhäällä? Pinna palaa jo ajatuksestakin. Väestöliiton ilmaisella nettiparisuhdekurssilla voi hakea apua mutkikkaaseen tilanteeseen.
Julkaistu 11.6.2014

Meikkisudit levällään tai wc-pytyn kansi ylhäällä? Pinna palaa jo ajatuksestakin. Parisuhteesta on tullut sotatanner. Hyökkäyksiä kartetaan viimeiseen asti, jotta ohjukset eivät alkaisi sinkoilla. Väestöliiton ilmaisella nettiparisuhdekurssilla voi hakea apua mutkikkaaseen tilanteeseen.

Rakkaudesta raivoon

Rakastumisen ensihuuma on totta. Et jaksa hermostua turhista. Pyykkikorista pursuileva likapyykki saa kohauttamaan olkiaan, kumppanin sormien napsuttelu huvittaa ja tämän ystäviensä kanssa viettämät pitkät illat ovat lähinnä oiva tapa saada omaa aikaa myös itselle.

Yhtäkkiä likainen sukkapari saa verenpaineesi nousemaan. Ystävätkin kiinnostavat enemmän kuin sinä. Ja onko niitä sormia aivan pakko napsutella?

Jokainen parisuhde on täynnä erilaisia vaiheita. Rakkaushuumassa kumppanin erilaisuus tuntuu piristävältä, mutta jossain vaiheessa arki tulee vastaan ja pienetkin asiat alkavat kalvaa.

Kumppanin kanssa ei tule enää juteltua kuin kipakalla äänensävyllä siitä, kenen vuoro on käydä kaupassa tai kuka hakee Sanni-Anniinan ja Mikko-Petterin päivähoidosta. Läheisyys, keskustelu ja kuunteleminen ovat valovuosien päässä.

Terapeutit sen tietävät: perhe on hyvin usein yksilön ongelmien lähde.

Et ole ehkä ajatellut, että kenkä puristaa niitten likaisten sukkien takia. Ehkä niin ei olekaan, vaan esimerkiksi työasiat vaivaavat. Oli ongelma sitten kumppaniin tai johonkin muuhun asiaan liittyvä, se monesti ainakin heijastuu parisuhteeseen.

Ongelmien ratkaisuun onkin syytä lähteä yhdessä kumppanin kanssa.

Parisuhdekurssille huoltoon

Parisuhdekurssi on kuin huoltamo. Sinne voi mennä, jos jotain on vialla. Siellä voi kuitenkin käydä vain tarkastamassa, että kaikki on hyvin tai hakea uusia ideoita.

Kurssit ovat usein viikonlopun mittaisia, alle kymmenen parin tiiviitä kokonaisuuksia. Siellä opitaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja jakamaan omia tunteita toiselle. Tavallisesti asioita ruoditaan erilaisten teemojen kautta.

Parisuhdekurssi on eräänlainen pariterapian (tai parisuhdeterapian) kevyempi muoto. Akuutissa kriisitilanteessa parikohtainen pariterapia onkin parempi ratkaisu.

Väestöliiton nettikurssilta nopea apu

Väestöliiton perhepalvelut ovat tarjonneet lokakuusta 2013 lähtien ilmaista verkkoparisuhdekurssia. Monissa kunnissa ja seurakunnissa parineuvontoihin joutuu jonottamaan tovin jos toisenkin. Nettikurssi onkin pursuillut osanottajista. Sinne sopivat kaikki.

Nettikurssi on jaettu kahdeksaan teemaan, joissa käsitellään esimerkiksi rakkautta, riitelyä, anteeksi antamista sekä seksuaalisuutta ja hellyyttä. Asioita, jotka joskus saattavat unohtua.

Väestöliiton nettikurssin voi suorittaa itsekseen tai kumppanin kanssa. Suurin hyöty saadaan, kun molemmat osapuolet osallistuvat kurssille myönteisin tuntein ja vapaaehtoisesti. Nämä ohjenuorat taitavat päteä parisuhteeseen yleisestikin.

  • Pääset Väestöliiton parisuhdekurssille tästä

Lähde:

Väestöliiton perheaikaa.fi -sivusto

Kommentoi »