Terveys

Tunnetko erilaiset sipulit?

Sipuleista saat eteeristen öljyjen lisäksi vitamiineja ja flavonoideja. Poimi tästä vinkit erilaisten sipulien hyödyntämiseen!

7.4.2015

1. Banaanisalotti

Mieto, makeahko ja pehmeä banaanisalotti maustaa kastikkeita ja keittoja. Kokonaisia salotteja voi hauduttaa pataruoissa. 3,97 e/kg.2. Salotti

Askalonsipuliksikin nimitetty salotti kasvattaa useita pikkusipuleita. Voit käyttää salottia esimerkiksi hienonnettuna salaatinkastikkeisiin öljyn ja viinietikan kera. 3,79 e/kg.

Lue lisää: 6 syytä syödä avokadoa

3. Punasipuli

Tutun keltasipulin punainen sukulainen sopii makeana ja voimakkaampana keittojen ja liemien maustamiseen. Salaattien väripilkkuna käytetyssä sipulissa on flavonoideja 10–20 prosenttia keltasipulia enemmän. 0,50 e/kg.4. Helmisipuli

Keskeltä hyvin makea helmisipuli on aromiltaan melko hento­­. Se sopii muun muassa etikkasäilykkeisiin. 11,16 e/kg.

Lue lisää: 5 syytä syödä välipala5. Hopeasipuli

Salaattisipuliksikin nimetty lajike on erittäin makea. Kevyesti kuullotettuna se sopii muun­­ muassa kalan kumppaniksi.5,68/kg.6. Valkosipuli

Kynsilaukka koostuu yleensä 8–20 kynnestä. Niiden voimakas tuoksu ja maku jakavat ihmiset ystäviin ja vihollisiin. Tunnetun mauste- ja lääkekasvin väitetään flunssan lisäksi ehkäisevän jopa syöpää. Valkosipuli sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiinia sekä paljon seleeniä. 1,39 e/kg.

Lue lisää: 7 erilaista salaattia7. Makea sipuli

Melko kookas makea sipuli sopii miedonmakuisena salaatteihin. Se auttaa muiden sipuleiden tapaan alentamaan veren kolesterolitasoa ja vahvistaa immuunijärjestelmää.Sipuleiden kversetiini on voimakas antioksidantti, allisiinivaikuttaa antibioottisesti. 5,68 e/kg.

Lue lisää: 7 tapaa käyttää kookosta

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt