
Tunnetko erilaiset sipulit?
Sipuleista saat eteeristen öljyjen lisäksi vitamiineja ja flavonoideja. Poimi tästä vinkit erilaisten sipulien hyödyntämiseen!
1. Banaanisalotti
Mieto, makeahko ja pehmeä banaanisalotti maustaa kastikkeita ja keittoja. Kokonaisia salotteja voi hauduttaa pataruoissa. 3,97 e/kg.2. Salotti
Askalonsipuliksikin nimitetty salotti kasvattaa useita pikkusipuleita. Voit käyttää salottia esimerkiksi hienonnettuna salaatinkastikkeisiin öljyn ja viinietikan kera. 3,79 e/kg.
Lue lisää: 6 syytä syödä avokadoa
3. Punasipuli
Tutun keltasipulin punainen sukulainen sopii makeana ja voimakkaampana keittojen ja liemien maustamiseen. Salaattien väripilkkuna käytetyssä sipulissa on flavonoideja 10–20 prosenttia keltasipulia enemmän. 0,50 e/kg.4. Helmisipuli
Keskeltä hyvin makea helmisipuli on aromiltaan melko hento. Se sopii muun muassa etikkasäilykkeisiin. 11,16 e/kg.
Lue lisää: 5 syytä syödä välipala5. Hopeasipuli
Salaattisipuliksikin nimetty lajike on erittäin makea. Kevyesti kuullotettuna se sopii muun muassa kalan kumppaniksi.5,68/kg.6. Valkosipuli
Kynsilaukka koostuu yleensä 8–20 kynnestä. Niiden voimakas tuoksu ja maku jakavat ihmiset ystäviin ja vihollisiin. Tunnetun mauste- ja lääkekasvin väitetään flunssan lisäksi ehkäisevän jopa syöpää. Valkosipuli sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiinia sekä paljon seleeniä. 1,39 e/kg.
Lue lisää: 7 erilaista salaattia7. Makea sipuli
Melko kookas makea sipuli sopii miedonmakuisena salaatteihin. Se auttaa muiden sipuleiden tapaan alentamaan veren kolesterolitasoa ja vahvistaa immuunijärjestelmää.Sipuleiden kversetiini on voimakas antioksidantti, allisiinivaikuttaa antibioottisesti. 5,68 e/kg.