Hyvinvointi

Tökkiikö parisuhde? Näitä yllättäviä vinkkejä kannattaa kokeilla!

Tuliko taas riita, etkä tiedä mitä tehdä itsesi ja kumppanisi kanssa? Tässä yhdeksän Marie Clairen vinkkiä, joilla saatte suhteenne takaisin raiteilleen.

Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock
4.2.2016

1. Pane itsesi etusijalle

Tutkimuksissa on todettu moneen otteeseen, ettei pieni itsekkyys ole parisuhteessa haitaksi. Itse asiassa täysin toisen toiveiden mukaan eläminen on haitallista niin henkilölle itselleenkin kuin myös parisuhteelle.

2. Pikapano

Pikainen seksi saattaa kuulostaa kaikelta muulta kuin romanttiselta, mutta seksin vapauttama dopamiini tehostaa yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tunnetta. Yrittäkää lisäksi harrastaa seksiä säännöllisesti.

Lu myös: Parhaat vinkit seksielämän sytyttämiseen

3. Mene nukkumaan vihaisena

Eihän niin nimeenomaan saa tehdä? Saa ja pitää, kertoo University of Californian tutkimus. Sen mukaan ihminen ratkoo usein ongelmia REM-unen aikana, kun aivot yhdistelevät uusia ideoita ja vanhoja muistoja.

4. Kunnioita suhteenne yksityisyyttä

Älä tuuleta tunteitasi tai raivoa Facebookissa teidän ongelmistanne, koska se saa kaikki lukijat tuntemaan olonsa epämukavaksi ja kysymään itseltään, miksi tuo kertoo tuollaista julkisesti.

Lue myös: Mies ei luota – mitä voi tehdä?

5. Vältä myrkyllisiä kavereita

Jos hengailet paljon sellaisten kavereiden kanssa, jotka tappelevat omissa parisuhteissaan jatkuvasti, vaikuttaa heidän puheensa ja toimintansa myös sinuun. Esimerkiksi avioeron on huomattu olevan tarttuvaa ystäväpiireissä.

6. Relaa töiden jälkeen

Jos mietit jatkuvasti töitä, ei vapaa-ajasta tule yhtään mitään ja siitä kärsii myös parisuhde. Joten jätä työt työpaikalle.

Lue myös: Rentoutuminen katkaisee jännityskierteen

7. Ulkoista siivous

Saattaa kuulostaa snobimaiselle, mutta on totta, että mies ei tee kotiaskareita läheskään niin paljon kuin nainen. Annat näin aikaa itsellesi (ja miehellesi).

8. Avioehto

Avioehto ei ole itsekkyyttä, vaan rationaalista ajattelua. Jos avioliitto ei mene niinkuin piti, on olemassa varasuunnitelma. Saat ainakin omat pois, jos tilanne äityy pahaksi.

9. Finanssipalaveri

Pareilla on yleensä tarpeeksi rahaa, mutta käyttökohteista tulee monesti taistelua. Siksi teidän pitää miettiä tarkkaan, kuinka rahaa käytetään. Laitettaisiinko yhteinen tili pystyyn? Miettikää näitä asioita ajan kanssa.

Lähde: MarieClaire

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi