Kauneus & Terveys

Tämä on kevään kaunein hiusten värjäys!

Tämä on kevään kaunein hiusten värjäys!

Tänä keväänä hiukset värjätään raikkaalla ruusukullan sävyllä. Katso ihastuttava hiusmuutos!
Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
Mainos

Nyt kampaamoiden penkeissä on toivottu ruusukultaa – sävyä, joka on ollut pitkään sivussa, mutta joka näyttää jälleen raikkaalta ja uudelta! Ruusukulta on täydellinen valinta, kun vaaleisiin hiuksiin ja raitoihin halutaan tuoda lämmin ja herkullinen sävy ilman keltaisuutta tai perinteistä kuparia.

Ruusukullan lipunkantajia ovat olleet pitkään esimerkiksi näyttelijättäret Rosie Huntington-Whiteley ja Blake Lively.

Heidin hiuksiin on laitettu raitoja edellisen kerran lähemmäs vuosi sitten. Latvaosa on vaalentunut ja haalistunut ajan myötä ja tummempi tyvi tekee selvää rajaa latvaan nähden. Heidin kasvojen lämmin sävy ja maitosuklainen oma tyviväri inspiroivat tekemään latvasta entistä hehkuvamman ja lämpimämmän balayage-raitojen ja ruusukultaisen sävytteen avulla. 

 

Hiusten ilmettä kirkastettiin tekemällä pääliosaan runsaasti balayage-raitoja, jolloin latva yhdistyy tyveen kauniisti ja latvaankin saadaan lisää eloa. Ruusukultainen sävy rakennettiin kiiltokäsittelyllä, johon yhdisteltiin erilaisia kultakuparin, mahongin ja jopa pinkin sävyjä.

Koska punertavat sävyt lähtevät hiuksista melko helposti pesujen mukana, värin ylläpitoon tarvitsee nähdä kotona hieman vaivaa (katso vinkit punertavien sävyjen ylläpitoon täältä).

Lue myös: Tämä hiusväri sopii ruskeisiin ja sinisiin silmiin

Ihanissa ruusukultaisissa sävyissä on tietynlaista vintage-henkeä, jota korostettiin tekemällä Heidin hiuksiin erittäin loivat, pehmeät laineet.

Nämä laineet ovat valtavan helppo tehdä, seuraa vain seuraavia askeleita:

  • Suihkuttele koko hiusten pituuksiin ennen föönausta muotoilusuihketta, jossa on hieman pitoa. Kokeile Eimin Thermal Image - tai KMS Californian Free Shape -suihkeita. Föönaa hiukset ison lapioharjan kanssa. 
  • Kiharra hiukset suoristusraudalla tai kiharruspuikolla normaalikokoisille kiharoille (kiharrusvinkkejä löytyy esim. täältä). 
  • Anna kiharoiden jäähtyä hetki ja harjaa jäähtyneet kiharat reilusti läpi aitoharjaksisella harjalla tai isolla lapioharjalla. Harjaus kannattaa tehdä rohkeasti – laineet pysyvät kyllä! 
  • Hiero käsiin pieni määrä kevyttä mattavahaa (kokeile Sebastianin Matte Puttya) ja haro pituuksia reilusti käsillä, jolloin ylimääräinen pörröisyys tasoittuu ja latva saa vielä pienen annoksen kiiltoa.

Lue myös: Näin saat kasvot esiin hiusvärillä

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue myös:

Balayage on tämän kevään hittivärjäys

Kyllästyttääkö nykyinen hiusvärisi? Kokeile tätä helppoa ratkaisua!

Katso kauniin liukuvärjäyksen tulos

Taltuta pörröiset hiukset – katso upea hiusmuutos

Haaveiletko otsatukasta? Katso upea muutos!

Julkaistu: 21.4.2016