Tältä näyttää kevään farkkumuoti – ja näin se puetaan!

Tältä näyttää kevään farkkumuoti – ja näin se puetaan!
On vajaamittaista punttia, leveää lahjetta ja korkeaa vyötäröä. Me opastamme, kuinka kevään farkkumuoti kesytetään arkikäyttöön.
Julkaistu 19.2.2016

Nilkkapituisena, kiitos!

Vajaamittaiset farkut ovat kuumin trendi sitten lenkkareiden. Nilkat paljastavia farkkuja näkee katukuvassa joka toisen tyylitaiturin jalassa. Ne ovatkin slim fit -farkuista se tämän hetken astetta trendikkäämpi versio.

Mitä trendifarkun kanssa sitten pitäisi pukea? Pääperiaatteena on pitää asukokonaisuus rentona tai toimistokelpoisen asiallisena; tyylisuunnan määrittää muu asukokonaisuus. Jos tyylisi on klassinen, pue farkkujen kanssa paitapusero, jakku ja herrainkengät. Jos taas haluat luoda rennon vaikutelman, yhdistä vajaamittaiseen punttiin t-paita, bombertakki ja ne katu-uskottavat lenkkarit.

Huomaa myös, että vajaamittaiset slim-farkut sopivat lähes kaikille vartalotyypeille: ne istuvat napakasti lantiolta ja korostavat kaunista alaosan siluettia.

Paitapusero 29,95, ellos.fi. Jakku 329,90 e, Gant. Rannekoru 119 e, Thomas Sabo. Farkut 39,95 e, Zara. Herrainkengät 139 e, Ecco.

F niin kuin flaret

Flaret eli leveälahkeiset farkut ovat muutaman vuoden ajan yrittäneet astella katumuotikuvaan, mutta vasta tänä keväänä nähdään se suuri läpimurto.

Siinä missä pillifarkut ovat helppo pukea lähes minkä tahansa vaatteen kanssa, vaativat flaret tarkempaa huomiota toimivan asukokonaisuuden luomiseen. Inspiraatio haetaan tietysti 70-luvulta – tai sen muotokielestä, mutta ei retroilemaan tarvitse ryhtyä, sillä neutraaleilla ja raikkailla väreillä sekä pastellisävyillä tyyli pysyy nykyaikaisena. 

Flare-farkkuihin yläosaksi sopivat trikoopaidat tai aavistuksen väljät paitapuserot, joiden helma sujautetaan vyötärökaitaleen sisään, myös alalantiolle ulottuvat vyölliset neuletakit näyttävät sopusuhtaiselta. Viimeistele tyyli tolppakoroilla tai kiilakorkokengillä.

Neuletakki 39, 95 e ja paita 14,95 e, Gina Tricot. Farkut 39,95 e, H&M. Mokkanahkakengät 284,95 e, Tiger of Sweden, Zalando.fi. Laukku 325 e, Marimekko.fi.

Culottes-farkut

Viime kevään hittihousut ovat tehneet vahvan maihinnousun myös denimversiona. Muotitietoisimmat pukeutuvatkin juuri nyt culottes-farkkuihin, joiden lahkeensuu on kuin itse saksilla hapsutettu.

Miten nuo vajaamittaiset liehukelahkeet tulisi sitten pukea ryhdikkääseen arkikäyttöön?

Se on helppoa: yhdistä ne kuin pukisit jalkaan kangashousut. Esimerkiksi kevyt neule tai paitapusero tuovat tyyliin ryhdikkyyttä. Talvella voit myös pukea farkkujen alle sukkahousut – se on täysin sallittua! Jalkaan vielä nilkkurit, ja jo passaa tepastella toimiston käytävillä!

Pellavapaita 24,95 e, Gina Tricot. Culottes-farkut 19,95 e, Zara.com. Jakku 59,95 e, ellos.fi. Mokkanahkakengät 50 e, Topshop.com. Kaulakoru 25,95 e, Zara.com.

Mom jeans

Tuttavallisesti siis  ”mutsifarkut”,  joissa vyötärö on korkea ja lahje vajaamittainen ja suora. Ehdottomasti naisten suosikki, mutta lienee miesten inhokki.

Nämä ajatuksia herättävät 90-luvun farkut on helppo pukea paitapuseron tai t-paidan kanssa. Pidä kuitenkin mielessä tämä muistisääntö: älä peitä farkun vyötärölinjaa väljällä tai ylipitkällä yläosalla vaan sujauta paidan helma housujen vyötärökaitaleen sisään, muuten kokonaisvaikutelma jää laatikkomaiseksi.

Äitifarkkujen kanssa jalkineeksi sopivat tennarit, herrainkengät tai ysärimuodista tutut paksupohjaiset nilkkurit. Kokeile myös yhdistää tyyliin värikkäät sukat.

Paitapusero 29,99 e, KappAhl. Farkut 55 e, Topshop.com. Pikkulaukku 875 e, Saint Laurent, Net-a-Porter.com. Tennarit 94,95 e, Adidas Stam Smith, Zalando.fi.

Pääkuva: Envii, ellos, Monki.

Lue myös:

Kommentoi »