Näillä vinkeillä luot täydellisen työtyylin!

Näillä vinkeillä luot täydellisen työtyylin!
Klassisen työtyylin kaava syntyy perussävyistä, laadukkaista materiaaleista sekä puhtaista silueteista.
Julkaistu 16.10.2015

Kokosimme viisi toimivaa asukokonaisuutta, joilla pärjäät pitkälle – unohtamatta ajan trendejä!

Kashmirsekoiteneule 59,90 e Uniqlo and Lemaire, Uniqlo.com. Kaulahuivi 24,95 e, Lindex. Villakangastakki 89,95 e, Bik Bok. Culottes-housut 89 e, Cos. Korkokengät Marks & Spencer. Nahkalaukku 435 e, Lumi.

Maanantaiaamuna kaipaat päällesi jotain helppoa. Luota perussävyihin, kuten harmaan, valkoisen ja mustan lyömättömään yhdistelmään. Kaiva kaapistasi laadukas neule, mutta yhdistä se nyt uudella tavalla culottes-housuihin. Nämä vajaamittaiset lepakelahkeet ovat mitä elegantein sekä samalla trendikkäin valinta juuri nyt. Pue alle tarvittaessa ohuet sukkahousut. Kun kokomusta linja jatkuu alaosassa, näyttävät jalkasi pidemmiltä. Laita jalkaan sirot korkokengät, tai vaihda ne jalkaasi työpaikalla.

Paitapusero 29,95 e, Zara. Rannekello 119 e, Daniel Wellington, Stockmann.com. Mohairvillatakki 99 e, Cos. Korvakorut 41,90 e, Edblad, Stockmann.com. Hame 49,95 e, Lindex. Nahkasaappaat 179,95 e, Vagabond, Zalando.fi.

Hanki vaatekaappiisi ainakin yksi kuviollinen paitapusero, jolla piristät tarvittaessa yksiväristä asukokonaisuutta. Ajankohtainen luottovaate on myös paksu villatakki, jonka voi pukea kaiken kanssa. Aavistuksen a-linjainen minihame on hyvä valinta, jos vierastat tiukkaa kynähametta. Huomaa, että maanantain ja tiistain asukuvien yläosat voisit hyvin vaihtaa keskenään. Näin sinulla on jo neljä toimivaa arkityylikokonaisuutta. Viidennen ja kuudennen luot, kun puet paitapuseron villaneuleen alle ja yhdistät sen eri alaosiin.

Farkut 45 e, Monki. Paitapusero 130 e, Filippa K., Zalando.fi. Nahkavyö 17,95 e, KappAhl. Nahkanilkkurit 109,95 e, Vagabond, Zalando.fi. Jakku 49,95 e, Zara.

Tarkista, että kaapistasi löytyvät nämä kolme klassikkovaatetta: valkoinen paitapusero, hyvin istuvat farkut sekä jakku. Nämä ovat arkityylisi pelastajat. 

Valkoinen paitapusero on helppo yhdistää eri alaosiin. Samalla valkoinen raikastaa tummaa asukokonaisuutta, kun taas farkkuihin yhdistettynä paitapusero tuo tyyliin hienostuneen vivahteen. Kauluspaita onkin mitä muuntautumiskykyisin vaate: avaamalla muutaman napin ja rullaamalla hihat ¾ osaa pituuteen, vaihdat tyyliä virallisesta astetta rennommaksi.

Klassikkovaatteen voi myös rennosti pukea farkkujen päälle tai sujauttaa paidan helma housun sisään. Jakun sijaan viileinä arkiaamuna paitapusero on helppo pukea villaneuleen alle. Samalla kaulukset toimivat asusteena. Uuden kokonaisuuden teet, kun puet paitapuseron päälle muhkean villatakin.

Paitapuseron rinnalla panosta luottojakkuun, joka rientää apuun, kun tarvitset nostatusta työtyyliisi. Valitse jakkumalli makusi mukaan: toiset mieltyvät lyhyeen, muotoonommeltuun malliin, toiset taas kaipaavat rentoa, laatikkomaista villajakkua. Tärkeintä on, että viihdyt siinä.

Farkut lienee kuuluvat suosituimpiin arkivaatteisiin. Panosta siihen, että farkkumalli on oikea vartalotyypillesi. Hyvin istuvat farkut sopivat työtyyliin siinä missä mustat kangashousutkin. Merkitystä on toki sillä, millaiset jalkineet yhdistät farkkuihin.

Huomaa myös, mikä vaikutelma on nahkavyöllä, pienellä yksityiskohdalla, joka tuo kuvan asukokonaisuuteen sen viimeisen silauksen.

Kaulakoru 176, 50 e, Chan Luu, The Outnet.com. Poolopaita 29,95, KappAhl. Nahkalaukku 177,50 e, See by Chloé, The Outnet.com.

Pooloneule lukeutuu tämän syksyn himotuimpiin trendivaatteisiin. Se on mitä mainion valinta arkipukeutumiseen: se on skarppi olematta liian virallinen. Pooloneule sopii sekä tiukan että löysemmän alaosan kanssa. Asukuvan poolopaidan voisit yhtä hyvin yhdistää sekä farkkuihin että culottes-housuihin.

Huomaa, että torstain tyylissä punainen poolopaita piristää muuten harmaa-mustaa asukokonaisuutta. Siinä missä pooloneule kelpaa sellaisenaankin, voi tyyliä piristää pitkällä riipuksella. Tarvittaessa kerrospukeudu ja pue pooloneuleen päälle pitkä villatakki.

Huulipuna 15 e, sävy Farandine Red, stories.com. Pikkulaukku 194, 95 e, Michael Kors, Zalando.fi. Rannekoru 36,90 e, Edblad, Stockmann.com. Korkokengät 75 e, stories.com.

Perjantaina saatat painella töiden jälkeen ystäviesi kanssa drinkille. Kokeile jotain uutta ja pue päälle paitapusero mustien culottes-housujen kanssa. Työpäivän päätteeksi riisu jakku ja vaihda asusteet. Lisää koruja, vaihda työkassi pikkulaukkuun ja matalat nilkkurit korkokenkiin. Sitten vain lisäämään huulipunaa.

Edellä olevia asukokonaisuuksia muuntelemalla päällepantavaa riittää useaksi viikoksi. Täydennä vaatevarastoa vielä puuvilla- ja villamekolla, parilla neuleella, mustilla vajaamittaisilla villakangashousuilla sekä midimittaisella hameella ­ – unohtamatta tietenkään t-paitoja ja alustoppeja.

Huomaa, mikä merkitys asukokonaisuuksissa on juuri asusteilla. Kun sinulla on vaatekaapissasi laadukkaita ja neutraalin sävyisiä arkivaatteita, pärjäät pitkälle yhdistelemällä vaatteita luovasti keskenään sekä vaihtamalla asusteita.

Muista kuitenkin nämä nyrkkisäännöt:

Jos aamulla peilin edessä epäilyttää, vaihda vaatteet. Älä tee äkkijyrkkiä tyylikokeiluja. Vaatteilla ei ole tarkoitus koreilla, vaan viestittää ammattitaidostasi, itsevarmuudestasi sekä tietysti kertoa jotain itsestäsi – siis neutraalilla tavalla.

Tarkista, että vaatteet ovat puhtaat ja siistit. Varaa aamulla aikaa paitapuseron silittämiseen ja helmojen oikomiseen. Suttuisella olemuksella viestität huolimattomuudesta ja kiireestä.

Kommentoi »