Terveys

Nämä merkit kertovat synnytyksen alkamisesta

Synnytyksen alkaminen ja käynnistyminen: Harjoitussupistuksia vai oikeita supistuksia? Nämä merkit kertovat, kun synnytys käynnistyy oikeasti.

6.4.2009 Terve.fi

Raskaana olevan naisen kohtu alkaa supistella niin sanottuja harjoitussupistuksia kivuttomasti ja epäsäännöllisesti raskauden puolivälissä.

Joskus naisella voi olla vaikeuksia tunnistaa, milloin synnytys on todella käynnistynyt, ja näitä kohdun supisteluja saatetaan erheellisesti luulla synnytyksen käynnistymiseksi.

HealthDay.com -verkkosivustolla kerrotaan oikean synnytyksen alkamisen oireista.

Näistä tunnistaa, kun synnytys todella käynnistyy:

  • Synnytys alkaa kohdun rytmikkäillä lyhyillä supistuksilla eli poltoilla. Supistukset kestävät noin 30-70 sekuntia, ja niiden väli tihenee koko ajan. Harjoitussupistelut ovat epäsäännöllisiä, eivätkä niiden aikaväli tihene.
  • Kivun ja supistusten jatkuminen liikkuessa ja asennon vaihdon yhteydessä ovat merkkejä oikeasta synnytyksestä. Jos kivut ja supistukset häviävät levon tai liikkumisen myötä, ei synnytys ole käynnistynyt.
  • Synnytyskivut ovat todella voimakkaita ja ne voimistuvat jatkuessaan. Harjoitussupistelut saattavat heiketä.
  • Todelliset synnytyskivut alkavat usein alaselän puolelta ja siirtyvät sieltä eteen. Kohdun supistelut tuntuvat puolestaan mahan edessä.

Lue lisää:

Lääkärikirja: Raskausaika

Lääkärin artikkeli: Kun synnytys pelottaa

Lääkärin artikkeli: Synnytyskipu

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi