Terve.fi

Naisten 6 seksivirhettä – löydä ratkaisut!

Naisten 6 seksivirhettä – löydä ratkaisut!
Seksi on herkkä osa-alue elämässä, ja se häiriintyy helposti. Ongelmat seksissä voivat johtua monista asioista, mutta eräs ongelma voi olla naisen suhtautuminen seksiin ja itseensä seksuaalisena olentona. Kun epävarmuus ulottuu lakanoiden väliin, voi suhteeseenkin tulla mutkia matkaan.
Julkaistu: 16.8.2011

WebMD.com –sivusto listasi 6 yleistä virhettä, joita naiset tekevät seksin yhteydessä. Tapahtuuko vastaavaa Sinun parisuhteessasi?.

1. Et tee koskaan aloitetta seksiin

Monet naiset saattavat ujostella seksuaalisuuttaan, ja olettavat automaattisesti miehen olevan aloitteellinen osapuoli. Miehet voivat kokea jatkuvan aloitteen teon painostamisena ja tungetteluna. Siispä miestenkin tekemät aloitteet seksiin voivat vähentyä. Ikiaikaiset uskomukset naisen roolista passiivisena sänkykumppanina voivat myös vaikuttaa aloitteellisuuden puutteeseen.

Ratkaisu: Kokeile joskus tehdä itse aloite. Miehesi on luultavasti yllättynyt ja otettu saamastaan huomiosta. Ota itse vastuu nautinnostasi, ja anna miehen jättäytyä joskus taka-alalle, vain nautiskelemaan.

2. Murehdit omaa ulkonäköäsi

Oman ulkonäön murehtiminen vie keskittymiskyvyn ja kyvyn nauttia seksistä. Liiallinen itsekriittisyys voi myös olla este orgasmin saavuttamiselle. Naisten ei kannattaisi keskittyä liikaa ulkoisiin asioihin, vaan antaa itselleen lupa nautiskella ja saada orgasmi. Älä keskity seksissä itseesi ja ulkonäköösi, vaan mieti mitä olet tekemässä, kenen kanssa ja miksi.

Ratkaisu: Unohda vatsamakkarat, selluliitti tai muut ulkonäköongelmat. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, ja nauti elämästä seksuaalisena olentona. Sinä olet ansainnut sen.

3. Oletat, että seksi on miehelle yhdentekevää

Nyt on jo viimein aika unohtaa vanhat käsitykset seksistä, kuten että nainen ei olisi seksuaalisesti yhtä aktiivinen kuin mies, tai että mies pitäisi seksiä vain seksinä. Nimittäin tutkimusten mukaan seksi on tärkeää ja herkkä asia myös miehelle. Molemmat sukupuolet pitävät seksiä tyydyttävämpänä, kun sitä harrastetaan yhdessä vakituisen kumppanin kanssa, sitoutuneena parisuhteeseen. Tutkimusten mukaan tyydyttävin ja säännöllisin seksielämä on aviopareilla, eikä suinkaan sinkuilla.

Ratkaisu: Älä oleta, että seksi on miehelle yhdentekevää tai että seksi on ”vain seksiä”. Mies kaipaa myös parisuhdetta ja sitoutumista, sekä seksin lisäksi luottamusta ja hellyyttä.

4. Oletat, että mies on aina valmis seksiin

Kuvitelma siitä, että mies on aina valmiina ja halukas rakkauden iloihin, saattaa pitää paikkansa teinipoikien kohdalla, mutta ei enää aikuisten miesten. Arkielämän paineet saavat myös miehen seksuaalisuuden välillä painumaan taka-alalle. Usein naiselle tulee yllätyksenä, että mies ei aina jaksa innostua.

Ratkaisu: Älä ota itseesi, jos mies torjuu sinut. Anna miehellekin mahdollisuus olla välillä väsynyt, äläkä tee asiasta suurta numeroa. Älä myöskään epäile, etteikö miehesi rakastaisi sinua. Hän ei vain halua seksiä (tällä kertaa).

5. Et opasta miestä seksissä

Seksistä puhuminen suoraan voi olla kiusallista monelle. Kuitenkin, avoin kommunikaatio olisi tärkeää, kun puhutaan millaista seksiä haluttaisiin ja millaisista otteista pidetään. Seksistä puhuminen saattaa olla hankalaa, vaikka kumppanin kanssa oltaisiin oltu jo pitkään yhdessä. Seksisuhde ei kehity, ellei toiselle anna palautetta ja kerro toiveistaan suoraan. Ei kannata olettaa, että mies osaisi lukea ajatuksia.

Ratkaisu: Ota vastuu omasta nautinnostasi. Kerro miehelle, mistä pidät ja mitä toivoisit hänen tekevän. Älä kainostele puhua toiveistasi, sillä vain olemalla avoin voit kehittää seksielämäänne sinua miellyttävämpään suuntaan.

6. Järkytyt tai suutut, kun mies ehdottaa sinulle jotakin uutta

On luonnollista, että pitkään yhdessä olleen parin seksielämä piristyy, kun kokeillaan jotain uutta. Usein käy kuitenkin niin, että nainen ottaa loukkauksena miehen ehdotukset seksielämän piristämiseksi. Se, että mies ehdottaa uusia asioita, ei tarkoita sitä että hän olisi ollut tyytymätön seksielämäänne aikaisemmin. Älä ota muutostoiveita henkilökohtaisesti.

Ratkaisu: Kuuntele toisen ehdotuksia avoimin mielin. Mihin tahansa ei kuitenkaan tarvitse suostua. Jos ajatus tuntuu vastenmieliseltä, kerro se rauhallisesti kumppanillesi ja perustele kantasi. Yritä olla ylireagoimatta. Muista avoin keskustelu ja rakkaus.

Lue lisää:

2 kommenttia