Terve.fi

7 parisuhdemokaa, joihin fiksutkin ihmiset sortuvat

7 parisuhdemokaa, joihin fiksutkin ihmiset sortuvat
Parisuhdetta on huollettava. Joskus huoltaminen, sääntöjen sopiminen ja yhteispelin suunnittelu voivat kuitenkin mennä vähän liiallisuuksiin, jolloin seuraa ongelmia. Msnbc.
Julkaistu: 1.7.2011

com –sivusto listasi 7 asiaa, joiden kanssa ei kannata mennä parisuhteessa liian pitkälle.

1. Kotitöiden jakaminen täysin puoliksi

Kotitöiden jakaminen puoliksi on usein käytetty ja jaloimpana pidetty tyyli parisuhteessa. Kotitöiden jakamisessa piilee kuitenkin riski, että töistä aletaan pitää liian tiukkaa kirjaa. Liiallinen laskelmointi voi hankaloittaa rentoutumista ja parisuhteesta nauttimista. Parempi tyyli olisikin luovia kotitöissäkin niin, että se tekee kuka ehtii, ja kumpikin voisi keskittyä sellaisiin kotitöihin, jotka hallitsee paremmin. Joinakin viikkoina kotityöt voivat jakautua epätasaisesti, mutta asiaan ei kannata takertua.

2. Seksin harrastaminen ainoastaan silloin, kun olet ”sillä tuulella”

Jos ette ole molemmat seksiaddikteja, todennäköisyys seksielämän hiipumiseen parisuhteen edetessä on suuri. Tällöin ei kannata jäädä odottelemaan, että mieliala olisi sopiva seksin harrastamiselle. Voi nimittäin käydä niin, että fiilis ei koskaan ole sopiva, ja seksin harrastaminen painuu unholaan. Joskus kannattaakin vain antaa mennä, vaikka oma olo ei ehkä paras mahdollinen olisikaan. Seksi parantaa parisuhdetta, vaikka sen aloittaminen olisikin pienen työn takana.

3. Parisuhdeongelmien paisuttelu

Parisuhteessa ei ole aina auvoista. Ollaan väsyneitä, nälkäisiä, kiukkuisia ja turhautuneitakin. Ristiriidat kärjistyvät yleensä kaikkein lähimmäisen kanssa. Ylä- ja alamäetkin kuuluvat parisuhteeseen, joten töyssyt yhteisellä matkalla kannattaa käyttää hyödyksi. Usein mutkat oikenevat itsestään, ja kriisin jälkeen molempien itsetuntemus on kasvanut, sekä kumppani tunnetaan paremmin. Riitely parisuhteessa ei ole maailmanloppu.

4. Iltamyöhäisen riidan selvittely loppuun asti, vaikka se veisi koko yön

Jokainen meistä on kokenut saman – riita on siinä vaiheessa, että ainoa päämäärämme on voittaa ja olla oikeassa. Siispä riitely jatkuu ja jatkuu, kunnes molemmat osapuolet ovat rättiväsyneitä. Joskus kannattaa toden totta mennä nukkumaan vihaisena, ja jatkaa asioiden käsittelyä vasta aamulla. Usein aamu tuo tilanteeseen ratkaisun, kun olette molemmat nukkuneet ja ottaneet riitaan hieman etäisyyttä. Muista, joskus riidan voi myös hävitä.

5. Yritys lukea toisen ajatuksia – tai odotus, että kumppanisi tekisi niin

Kommunikointi on avain onneen. Ei kannata odottaa, että puolisosi automaattisesti tietäisi, mitä toivoisit hänen ajattelevan tai tekevän. Täyden roskiksen näkeminen ei välttämättä merkkaa puolisollesi itsestään selvästi sitä, että roskat pitäisi viedä ulos aina lähtiessä. Ei kannata myöskään olla vihainen kumppanillesi jostain, mitä hän ei kasvojesi ilmeistä ymmärtänyt. Muista sanoa puolisollesi, mitä ajattelet tai toivoisit. Näin helpotat myös hänen olemistaan.

6. Pienten, toista hellivien eleiden unohtaminen

Etenkin suhteen alussa toinen otetaan huomioon monella eri tavalla, selkähieronnalla, ohimenevällä hipaisulla, suukolla tai vaikkapa lasten vahtimisella että toinen saisi hetken omaa aikaa. Nämäkin asiat voivat jäädä taka-alalle, kun arki ottaa vallan ja aika menee velvollisuuksien hoitamiseen. Toisen helliminen ja huomioiminen ovat kuitenkin tärkeitä parisuhteen kipinän ylläpitämiseksi. Ota siis asiaksesi palauttaa toisen huomioiminen takaisin asialistalle.

7. Pienten muutosten voiman aliarvioiminen

Kun ollaan tyytymättömiä arkeen, usein kuvitellaan että vain täyskäännös pelastaisi tilanteen. Ei kannata kuitenkaan vaipua siihen uskomukseen, että esimerkiksi vain töiden lopettaminen antaisi aikaa hoitaa kotia tarpeeksi. Joskus voi palkata siivoojan, joka huolehtii kodin kuntoon. Arki-iltojen kaaokseen voisi auttaa aterioiden valmistaminen etukäteen vaikka viikonloppuna. Pienilläkin asioilla voi vaikuttaa omaan sekä muiden mielialaan suuresti.

Lue lisää:

Keskustele:

Kommentoi »