Terve.fi

8 myyttiä seksistä - tiesitkö näitä?

8 myyttiä seksistä - tiesitkö näitä?
Seksitietoa on saatavilla miltei kaikkialta, eikä siltä voi välttyä oikeastaan missään. Vaikka informaatiota saa pilvin pimein, on tästä rakkauselämän huipennuksesta jaossa myös erheellisiä uskomuksia. Womenshealthmag.
Julkaistu: 1.3.2011

com listasi 8 seksimyyttiä, jotka kannattaa muistaa lakanoiden välissä.

Myytti: Miehen seksuaalinen huippuhetki on 18-vuotiaana, ja naisen 28-vuotiaana

Erään uskomuksen mukaan miesten seksuaalinen kyvykkyys on korkeimmillaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä, kun taas naisilla seksuaalinen elämä saavuttaa huippunsa noin kymmenen vuotta miestä myöhemmin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä naisen seksuaalista huippuikää ei voi erityisesti määritellä ainakaan hormonitasoihin vedoten.

Ikään ei kannata kiinnittää huomiota lakanoiden välissä, sillä parin seksuaaliseen kemiaan vaikuttaa iän lisäksi moni muukin asia.

Myytti: Vibraattori vie miehen itseluottamuksen sängyssä

Voiko yöpöydän laatikosta löytyvä värisevä pötkylä saada miehesi pois tolaltaan? Useimmiten ei, vaikka monet saattavat näin uskoa. Päinvastoin moni mies haaveilee salaa vibraattorin käytöstä seksin yhteydessä. Seksilelut voivat piristää sänkyelämäänne uuteen uskoon.

Myytti: G-pistettä ei ole olemassakaan

Moni nainen luulee, ettei heillä ole tätä maagista kohtaa emättimessään. Tutkimuksen mukaan sellainen kuitenkin löytyy – se vain pitää etsiä. Jokaisella naisella on olemassa g-piste, mutta orgasmin saavuttaminen sen kautta riippuu naisen luontaisesta herkkyydestä. G-piste löytyy emättimen etuseinämästä. Kokeile – tai pistä partnerisi kokeilemaan paikkaa sormella. Oikeiden otteiden avulla saat kyllä pian selville luontaisen herkkyystasosi.

Myytti: Miehet eivät saa useita orgasmeja peräkkäin

Tämä uskomus perustuu siihen, että yleensä ajatellaan miehen orgasmin ja siemensyöksyn olevan sama asia. Ei silti kannata tyytyä vain miehen siemensyöksyyn, vaan hänenkin nautintoaan voi pitkittää. Juuri kun mies on saavuttamassa huipun, kannattaa pitää pieni tauko aktissa, jolloin mies voi tuntea orgasmin kutkuttavan tunteen ilman siemensyöksyä. Kunhan mies on saanut hetken – noin 30 sekunnin ajan – rauhoittua, voitte jatkaa. Miestäkin voi pitää orgasmin partaalla pitkän aikaa – jossakin vaiheessa hän rukoilee jo armoa.

Myytti: Koolla on väliä

Mitä isompi, sen parempi? Ei välttämättä, sillä liian iso varustus miehellä voi saada naisen kirkumaan enemmänkin kivusta kuin nautinnosta. Jos taas pituutta ei tuntuisi olevan riittävästi, asennolla voi vaikuttaa asiaan. Asennot, jossa mies ja nainen ovat lähekkäin, voivat korvata sen, minkä voisi luulla peniksen pituuden vuoksi puuttuvan. Kokeilkaa esimerkiksi lähetyssaarnaaja-asentoa, jonka lisäksi nainen voi kietoa jalkansa miehen ympärille.

Myytti: Sukupuolitautia ei voi saada vedessä

Jotkut voivat luulla, että vesi huuhtoo pöpöt pois. Ei kannata uskoa tähän harhaan, sillä vedessä puuhailu enemmänkin kuivattaa paikkoja. Vesi huuhtoo pois emättimen luonnollista kosteutta, jolloin kitka saattaa aiheuttaa enemmän haavaumia emättimeen. Haavaumat ovat otollinen kasvualusta kaikelaisille bakteereille. Kondomit vähentävät pöpöjen riskiä vedessä, mutta kosteus tai erilaiset voiteet voivat heikentää kondomia. Veden alla kannattaakin ehkä unohtaa perinteinen yhdyntä, ja keskittyä sen sijaan muihin nautinnon keinoihin.

Myytti: Kuukautisten aikana ei voi tulla raskaaksi

Monet naiset laskevat varmoja päiviä kuukautiskiertonsa mukaan. Kuitenkin kuukautiskierron jokaisena päivänä on raskauden mahdollisuus. Siittiöt voivat elää naisen sisällä jopa viikon ajan, joten jos ovuloit heti kuukautisten jälkeen, saattaa hedelmöittyminen tapahtua. Huolehdi ehkäisystä myös kuukautisten aikana, mikäli et toivo raskautta.

Myytti: Aikuisviihde on vain miehiä varten

Vaikka aikuisviihde onkin ehkä suunnattu enemmän miesten silmien iloksi, amerikkalaistutkimus paljasti että myös naisten aivotoiminta kiihtyi samalla tavalla heidän katsellessaan eroottista kuvamateriaalia. Naiset voivat nauttia eroottisesta viihteestä yhtä lailla kuin miehetkin. Aikuisviihde voi olla jopa opetusmateriaalia naisille. Lisäksi sitä voi käyttää vaikkapa esileikin osa-alueena yhdessä kumppanin kanssa.

Lue lisää:

Kommentoi »