Kauneus ja Terveys

Näin selviät erosta - 4 vinkkiä

Näin selviät erosta - 4 vinkkiä
Ero on suuri muutos, etenkin jos et ollut sitä suunnitellut. Vaikka hän ei ollut näköjään kiinnostunut sinusta niin paljoa, sinä olisit halunnut jatkaa. Pysy kaukana karkista, suklaasta ja sipseistä ja tartu toimeen.
Julkaistu: 25.6.2015

Ero on asia, joka vaatii vatvomisen sijasta toimintaa. Kirjailija MJ Ryan on kirjoittanut kirjan AdaptAbility: How to Survive Change You Didn’t Ask For, jonka näitä neuvoja noudattamalla pääset eteenpäin.

1. Anna itsellesi aikaa 

Jos ero tuli puun takaa, joudut erittäin todennäköisesti käymään läpi jonkinasteista surutyötä. Pääset erosta yli ennen pitkää, mutta et voi määrätä aikaa, jonka surutyö vie. Älä siis ainakaan syytä itseäsi, jos suret urakalla. Muista, että tunnelin päässä on valoa.

2. Kaikelle on aika ja paikka 

Älä ryve negatiivisissa ja surullisissa tunteissa. Anna näillä tunteille oma paikkansa, äläkä märehdi niitä koko päivää. Jos sinua surettaa väärään aikaan, kokoa ja harhauta itsesi ajattelemaan jotain muuta.

3. Sinulle on postia 

Kerro ystävillesi ja kavereillesi tarvitsevasi tukea. Lähetä heille sähköposti, jossa pyydät heitä kutsumaan sinut luokseen kahville, bileisiin tai vaikkapa lenkille. Ystäväsi varmasti ilahtuvat ja järjestävät sinulle jotain mielellään, sillä ystävät todella haluavat auttaa. Usein  kysymys on vain siitä, että he eivät tiedä, kuinka surijaa tulisi lähestyä tai auttaa.

4. Kontrolloi tekojasi 

Usein eron jälkeen arjen rytmi sekoaa eikä elämää tahdo saada raiteilleen. Silloin sinun pitää ottaa konkreettisia tavoitteita, jotka vain sinä itse voit saavuttaa, kuten painonpudotus tai kolesterolin alentaminen. Liikunta auttaa aina. Usein tällaisten tavoitteiden ja niiden saavuttamisen kautta elämää on helpompi laittaa taas järjestykseen.

Lue myös:

Kommentoi »