Kauneus ja Terveys

Näin mielesi toimii

Näin mielesi toimii
Oletko koskaan miettinyt, että ajatukset ohjaavat toimintojasi, kuten kävelyäsi, työssä käymistäsi ja päivittäisiä valintojasi? Mielellämme on valtava vaikutus kaikkiin toimintoihimme, koska mielemme johtaa meitä kaiken aikaa.
Julkaistu: 6.10.2011

Ihminen ei tee itsekseen mitään, ellei mieli häntä käske. Siksi on tärkeä tulla tietoiseksi omasta mielestään, sillä mieli ohjaa toimintojasi haluttuun suuntaan.

Kutsumme tätä teoriaa niin kutsutuksia kognitiiviseksi käyttäytymistieteeksi, jota kuvataan kolmiona. Kolmion yhdessä reunassa ovat ajatukset, toisessa tunteet ja kolmantena toiminta. Toisin sanoen ensin tulee ajatus, toiseksi tunne ja kolmanneksi toiminta.

Mikäli ajatuksesi on positiivinen, se herättää positiivisen tunnereaktion ja aktivoi sinua toimimaa halutulla tavalla. Mikäli ajatuksesi sitten on negatiivinen, se aiheuttaa epämiellyttävän tunnereaktion. Tunnereaktion ollessa epämiellyttävä me alitajuisesti vastustamme kyseisen asian toteuttamista.

Kokeile itse!

Mitä tämä käytännössä sitten tarkoittaa? Ajattele hetken aikaa jotain sinulle mieluisaa asiaa, kuten sinulle tärkeää harrastusta tai lempimusiikkiasi. Millaisen tunnereaktion se sinussa herättää? Positiivisen ja kivan. Miten helppoa sinun onkaan lähteä harrastamaan ajattelemaasi asiaa tai kuunnella lempimusiikkiasi.

Ajattele sitten vastaavasti jotakin asiaa, jonka koet ikäväksi. Se voi olla joku ihminen tai jonkun asian tekeminen. Kiinnitä samalla huomio tunteeseesi. Huomaat, että se on epämiellyttävä. Miten mielelläsi teet kyseistä asiaa tai tapaat miettimääsi ihmistä. Et kovinkaan mielelläsi, koska tunne on epämukava.

Ajattele positiivisesti!

Teemme siis mielellämme asioita, jotka koemme mukaviksi ja vältämme niitä, jotka koemme epämukaviksi.

Miten voit sitten hyödyntää tätä tietoa omassa elämässäsi? Ajattelemalla positiivisesti.  Kun kerran ajatukset ohjaavat toimintojasi, sinun on hyvä miettiä, mitä ajattelet!

Tiesitkö, kuka valitsee sinun ajatuksesi? Sinä itse. Jos kerran voit valita ajatuksesi, kannattaa sitä mahdollisuutta hyödyntää.

Ajatuksillasi ohjaat itsesi onnistumaan tai sitten epäonnistumaan. Sinä päätät.

Minkälaisen elämän haluat?

Elämäsi on valintojesi summa. Se syntyy niistä ajatuksista, jotka sinä valitset ja joilla sinä ohjaat päivittäisiä toimintojasi. Voit valita tuottavatko ne elämääsi laatua ja hyvinvointia. Voit myös valita toisin.

Voit aloittaa positiivisen ajattelun jo tänään. Kiinnitä huomio omiin ajatuksiisi. Vievätkö ne sinua elämässäsi eteenpäin ja tuottavatko ne sinulle hyvinvointia? Jos ei, niin keskeytä ajatuksesi ja ajattele toisin.

Ajattele, että olet hyvä ja arvokas. Ajattele, että olet ansainnut parasta ja voit hyvin. Ajattele, että olet syntynyt onnistujaksi ja saavutat tavoitteesi kestävästi. Jonain päivänä huomaat, että tämä kaikki on totta elämässäsi. Kunhan vain muistat tehdä läksysi ja ajatella positiivisesti.

Tämän hetkinen elämäsi on aikaisempien ajatustesi lopputulema. Oletko tyytyväinen siihen? Jos et, niin mieti millaisen elämän haluat ja millaisilla ajatuksilla sen saavutat!

Kirjoittaja on LCF Life Coach.

Lue myös:

Kommentoi »