Terveys

Näin kevennät kotileivonnaiset terveellisemmiksi

Innokas kotileipuri­ voi tuunata leivonnaisia terveellisemmiksi.

28.6.2015

●  Valkoiset vehnäjauhot voi korvata kokonaan täysjyvävehnäjauholla tai osaksi speltillä.●  Sämpylä- ja leipätaikinoihin saa terveellistä kuitua kaura- ja vehnäleseillä.●  Kasvirasvaa sisältävällä mantelijauholla voi korvata osan taikinan voista.●  Suolaiseen taikinaan voi sekoittaa myös vaikka porkkana- tai punajuuriraastetta tai keitettyjä ja soseutettuja papuja tai linssejä.●  Muffineihin tulee makua ja sopivasti kosteutta, kun niihin laittaa nestee­seen sekoitettua hunajaa tai agave­siirappia.●  Kakkuohjeen sokerista voi korvata ainakin neljäsosan hedelmäsokeria sisältävällä banaani­soseella. Muscovadosokerit ja muut ruokosokerit ovat kidesokeria vähemmän käsiteltyjä, mutta ­kaloreita niissäkin on.  ●  Piirakoita voi tehdä muro­taikinapohjan sijasta keveämmälle hiivataikina­pohjalle. Se sopii hyvin suolaisiin piirakoihin, kunhan ei laita hiivaa liikaa.●  Juustoraastepussia ei tarvitse sirotella kokonaan piirakalle. Voit lisätä pinnalle vain ohuelti hienoksi­ raastettua, voimakasta parmesaania.

Lue myös:

10 väitettä laihdutuksesta

Gluteiiniton, hiilariton, maidoton – mitä haittoja näistä voi olla?

Miten ylensyönti vaikuttaa kehoon?

Näin lopetat ahmimisen

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt