
Näin kevennät kotileivonnaiset terveellisemmiksi
Innokas kotileipuri voi tuunata leivonnaisia terveellisemmiksi.
● Valkoiset vehnäjauhot voi korvata kokonaan täysjyvävehnäjauholla tai osaksi speltillä.● Sämpylä- ja leipätaikinoihin saa terveellistä kuitua kaura- ja vehnäleseillä.● Kasvirasvaa sisältävällä mantelijauholla voi korvata osan taikinan voista.● Suolaiseen taikinaan voi sekoittaa myös vaikka porkkana- tai punajuuriraastetta tai keitettyjä ja soseutettuja papuja tai linssejä.● Muffineihin tulee makua ja sopivasti kosteutta, kun niihin laittaa nesteeseen sekoitettua hunajaa tai agavesiirappia.● Kakkuohjeen sokerista voi korvata ainakin neljäsosan hedelmäsokeria sisältävällä banaanisoseella. Muscovadosokerit ja muut ruokosokerit ovat kidesokeria vähemmän käsiteltyjä, mutta kaloreita niissäkin on. ● Piirakoita voi tehdä murotaikinapohjan sijasta keveämmälle hiivataikinapohjalle. Se sopii hyvin suolaisiin piirakoihin, kunhan ei laita hiivaa liikaa.● Juustoraastepussia ei tarvitse sirotella kokonaan piirakalle. Voit lisätä pinnalle vain ohuelti hienoksi raastettua, voimakasta parmesaania.
Lue myös:
Gluteiiniton, hiilariton, maidoton – mitä haittoja näistä voi olla?