Hyvinvointi

Mitä hyvää on seksissä sairaana?

Seksiä sairaana, ei kiitos! Lue nämä faktat ja pohdi uudelleen.

Teksti Emmi Oksanen
Kuvat Fotolia
1.6.2017

Seksi voi vähentää kipua

Ennen kuin ottaa särkylääkkeen, kannattaa kokeilla seksiä. Tutkijoiden mukaan seksin ja orgasmin tuottama mielihyvä voi nimittäin vähentää kipua varsinkin naisella.

Orgasmi ja sukuelinten hyväileminen aktivoivat aivoissa samoja alueita kuin kipu. Orgasmi voi myös nostaa naisen kipukynnyksen kaksinkertaiseksi normaalista eli kipu ei tunnu orgasmin ansiosta yhtä kovasti.

Seksi parantaa vastustuskykyä

Seksuaalisesti aktiivisilla ihmisillä on tutkimusten mukaan parempi vastustuskyky kuin heillä, jotka harrastavat vähän seksiä. Tämä selvisi amerikkalaisen Wilkesin yliopiston tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan opiskelijoilla, jotka harrastivat seksiä kerran tai kahdesti viikossa, oli parempi vastustuskyky viruksia ja muita pöpöjä vastaan kuin opiskelijoilla, jotka harrastivat seksiä harvemmin.

Kenenkään vastustuskyky ei kuitenkaan pysy hyvänä pelkästään seksiä harrastamalla, vaan kannattaa myös syödä terveellisesti, liikkua, nukkua riittävästi ja elää muutenkin terveellisesti.

Seksi vähentää stressiä

Sairaana tulee helposti murehdittua, miten saa hoidettua työnsä ja muut sovitut velvollisuudet. Stressi ei auta paranemiseen, mutta seksi voi auttaa stressiin.

Ihokosketus herättää nimittäin oksitosiinin erityksen, mikä vähentää stressiä ja ahdistusta. Lisäksi seksi voi laskea verenpainetta.

Seksi parantaa unta

Orgasmi kiihdyttää prolaktiinihormonin eritystä ja se saa ihmisen rentoutumaan ja uneliaaksi. Siksi seksin jälkeen alkaa usein väsyttää ja unenpäästä voikin olla tavallista helpompi saada kiinni.

Myös masturboiminen toimii samalla tavalla.

Seksi lisää haluja

Varsinkin naisilla seksin harrastaminen saa haluamaan lisää seksiä. Jotta saisi seksistä mielihyvää ja hyviä terveysvaikutuksia, kannattaa panna toimeksi. Seksi on myös hyvää treeniä lantionpohjan lihaksille.

Lähteet:

The Pyschologist

WebMD

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi