Kauneus ja Terveys

Mies soittelee exälleen, ärsyttää!

Mies soittelee exälleen, ärsyttää!
Puolisosi soittelee entisen kumppaninsa kanssa ja vaihtaa renkaat tämän autoon. Ovatko välit liian lämpimät? Mitä asialle pitäisi tehdä?
Julkaistu: 1.8.2017
“Tapasin itseäni hieman vanhemman miehen kesän alussa. Hän oli eronnut hiljattain. Kun menin hänen luokseen, paljastui, että kodin nettiyhteyden tunnuksina olivat eksän nimi ja syntymävuosi.
Hän perui treffimme, koska lähti käymään eksänsä kanssa autokaupassa. Tämä tapahtui kahdesti. Minusta se oli tökeröä. Toista saa auttaa, mutta sen voi tehdä silloin, kun ei ole muuta sovittua. Mielestäni eksästä ei tarvitse puhua kovinkaan paljon tai lainkaan. 
Aloin ajatella, voiko jutustamme tulla mitään. Mies tuntui olevan kiinni menneessä. Miksi kukaan edes pitäisi yhteyttä eksäänsä, jos ei ole oikeasti tarve.” Anni, 30

Rajoita ja hyväksy

Suhteesta eksiin on tärkeä puhua.
1. Mieti asiaa yksin. Miksi kumppanisi yhteydenpito eksään herättää tunteita? Ehkä koet epävarmuutta, jos sinut on jätetty lapsuudessa tai aiemmassa suhteessa.
2. Puhu asiasta. Kerro puolisollesi, että tilanne vaivaa sinua. Älä syytä tai sano, että aina sinä teet näin. Kysy, mitä mieltä hän on. Et voi kieltää puolisoasi olemasta yhteydessä. Siitä seuraa vain riitaa.3. Sovi pelisäännöt. Tehkää rajat sille, miten eksiin pidetään yhteyttä. Joissakin tilanteissa yhtey denpito on hyväksyttävä. Vanhemmuus ei lopu koskaan.4. Hae apua. Etsi tietoa ja neuvoja. Suomen Uusperheiden Liitosta saa apua. Pari suhdeterapia voi auttaa. Jo yksi tapaaminen saattaa riittää.5. Etsi luottamusta. Erota menneisyyden  kokemuksesi nykyhetkestä. Tallenna puhelimeen onnellinen kuva teistä kahdesta. Listaa asiat, joista saat voimaa, jos ulko puolisuuden tunne iskee.
Lue myös:
Kommentoi »