Kotisi on kuntosalisi

Kotisi on kuntosalisi
Jos sinulla ei ole varaa tai halua maksaa salista tai jumppatunneista, pystyt nostamaan kuntoasi ja kehittämään lihaksiasi ihan kotikonstein.
Julkaistu 17.8.2015

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Trainer4Youn kanssa

Mitä jos salijäsenyys on liian kallis? Entä jos kymmenen kerran kortti ei mahdu budjettiin? Hätä ei ole tämän näköinen!  

TEE VESIPULLOISTA KÄSIPAINOT

Vanhoja vesipulloja voi täyttää hiekalla ja käyttää niitä käsipainoina. Niksi-Pirkka-vinkkinä: käytä vanhoja sukkahousuja jumppakuminauhana.

Jos voit vähän panostaa, välineissä löytyy vielä lisää: On pilatesrullaa ja kahvakuulaa. Kuminauhoja, käsipainoja ja jumppapalloja. Koukkuun kiinnitettäviä trx-remmejä.

Netin välityksellä voi joogata, ja vanhat jumppavideot voi laittaa vhs:n kautta pyörimään.

Jos varat eivät riitä jäsenyyteen, voit ostaa kymmenen kerran kortin lähisalille. Harvemmin käytettynä se tulee halvemmaksi kuin kuukausittainen jäsenmaksu kuntokeskukseen.

TREENAA LENKKIPOLUN VARRELLA

Käytä lenkkipolun varrelta löytyviä kuntoilupisteitä lihaskunnon harjoittamiseen. Kokeile vetää leukoja, tai vain roiku ja venytä selkälihaksia. Kyykkää, punnerra ja kierrä. Lue kuntoilulaitteiden kyljistä löytyviä käyttöohjeita.

Pakarat tykkäävät ponnistella, joten kokeile lenkillä myös mäkispurtteja tai eteenpäin vieviä loikkia. Ei tarvitse kovin montaa loikkaa loikkia ennen kuin pakarat ovat maitohapoilla ja huomaat miettiväsi suorinta tietä olohuoneen sohvalle. 

OMAN KODIN JANEFONDA

Jos tällainen ulkotreeni ei kiinnosta, kaiva kotona vanha janefonda esille. Kultainen body ja valkoiset sukkahousut ja hikipanta otsalle. Olohuoneen matto rullalle ja kohta huomaat lihastesi laulavan kuorossa.  

Janefondasta toivuttuasi kokeile ottaa kahvakuula hiekkalaatikon laidalle. Kaikki liikunta on hyvästä, vaikka pienin keskeytyksinkin.

Kahvakuulailuun löytyy netistä paljon vinkkejä ja alkuun pärjää yhdellä kuulalla.

TEE KUNTOSALI AUTOTALLIIN

Mikäli haluat nostaa kotona isoa rautaa, kannattaa pysytellä hereillä kuntokeskusten loppuunmyyntien suhteen. Konkurssi- ja lopetuspesistä voit löytää paljon hyvää tavaraa halvalla autotallisalin kokoamiseen.

Kerralla voi maksaa enemmän, mutta pitkässä juoksussa säästää ison sentin. Vähintään löytyy käsipainoja, peilejä, voimatankoja, kahvakuulia ja muuta mukavaa, joilla koota hyviä treenejä ja joita kotona toteuttaa.

Myös uimahallien kuntosalit ovat nykyään hyvinkin hyvin varusteltuja. Siellä pääset treenaamaan halutessasi vain muutamalla eurolla. Työpaikalta voi löytyä kuntosali, ja sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Ne ovat monesti ihan uskomattomia helmiä.

KERRO KUNTOILUSTASI KAVEREILLE

Kysele ystäviltä ja tuttavilta, onko heillä nurkissaan käyttämättömäksi jääneitä pienvälineitä kuntoiluun. Parhaassa tapauksessa innostat ystäväsikin mukaan treenaamaan ja opitte lisää toinen toisiltanne.

Motivaation ylläpysymisen kannalta on parempikin, että kerrot kuntoilemisestasi ihmisille ympärilläsi. Sosiaalinen paine takaa sen, että tuloksia syntyy jatkossakin.

Etsi omalla alueellasi Kunnossa Kaiken ikää –projektia ja muita kaupungin tarjoamia palveluita. Tutustu kansalaisopistojen tarjontaan ja puistojumppiin kesällä.

Yksin treenaaminen kysyy pitkässä juoksussa huippukovaa motivaatiota. Tarvittaessa voi kysyä yksittäisiä ohjauksia asiantuntijalta. Me teemme myös kotikäyntejä! 

Personal trainer Liina Sievers jakaa parhaat vinkkinsä treeniin.

"Työskentelen personal trainerina, teen yritysvalmennuksia ja luennoin hyvinvointiin liittyvistä asioista. Trainer4You:lla toimin kouluttajana ja asiantuntija-tehtävissä. Iltaisin ohjaan ryhmäliikuntatunteja, lenkkeilen koiran kanssa metsässä, opiskelen saksaa ja muita mielenkiintoisia asioita. Minulla on kaksi lasta, joiden kanssa pelataan futista, käydään uimassa ja katsotaan hyviä leffoja kasassa sohvalla. Haaveilen pitkistä yöunista ja kiireettömistä aamuista ja siitä, että minulla olisi vastaus kaikkiin maailman kysymyksiin."

Kommentoi »