Kauneus & Terveys

Kokeilisinko seksiä naisen kanssa?

Kokeilisinko seksiä naisen kanssa?

Miksi lesbo työkaveri aiheuttaa hämmentäviä tunteita, lukijamme kysyy. Psykologi Ilona Rauhala vastaa.
Teksti Ilona Rauhala
Kuvat Satu Kemppainen, A-lehdet
Mainos

"Olen kolmekymppinen, parisuhteessa oleva nainen. Huomasin muutama vuosi sitten, että naisten rintojen, myös omieni, näkeminen kiihottaa minua. Nyt uusi työkaverini aiheuttaa hämmentäviä tunteita. Tiedän, että hän on lesbo.

Välttelen hänen seuraansa, koska koen hänet hieman hyökkääväksi. Jokin hänessä kiehtoo. Olen kiinnostunut hänen rohkeudestaan ja haluaisin tietää enemmän naisten välisistä suhteista.

En ole puhunut näistä ajatuksista miehelleni. Pidän seksistä hänen kanssaan, eikä minulla ole eroajatuksia.

Silti mietin, että jos olisin sinkku, kokeilisinko seksiä naisen kanssa. Olen lukenut, että naiset voivat huomata seksuaalisen suuntautumisensa vasta kolmikymppisenä. Onkohan minulle käymässä niin? Vai olenko vain viimein löytämässä ilon naisellisesta kehostani?"

ILONA RAUHALA VASTAA:

Oma seksuaalisuus kannattaa ottaa vakavasti. Toisaalta asioihin ei kannata suhtautua liian tosissaan.

Jokainen on seksuaaliselta suuntautumiseltaan yksilöllinen. Kiinnostuksen kohteet voivat muuttua elämän aikana.

Seksuaalisuus ei ole joko-tai. Moni on suuntautumiseltaan sekä-että. Tai hän voi olla joko-tain ja sekä-etän väli­maastossa.

Jotkut ihminen voivat kokea vasta kypsässä aikuisuudessa elämänsä niin turvalliseksi, että uskaltavat antaa tilaa seksuaalisuutensa eri puolille.

Jos kiihotut naisten rintojen katselemisesta, se ei tee sinusta vielä lesboa. Kaikki miehethän eivät kiihotu naisten rintojen katselemisesta, eikä se tee heistä homoja. Ihmiset ovat yksilöllisiä sen suhteen, millaiset visuaaliset aisti­ärsykkeet kiihottavat. Olivatpa ne sitten samaa tai eri sukupuolta olevien ruumiinosia.

Jotkut naiset kiihottuvat miehen vatsalihaksista. Toiset saavat nautintoa vatsakkaamman miehen näkemisestä. Jotkut miehet haluavat, että nainen on laiha. Toiset pitävät pyöreydestä.

Pidät työkaveriasi kiehtovana. Analysoit hyvin, mistä tuntemus saattaa kertoa. Tulkintasi voi olla juuri se oikea.

On mahtavaa, että alat löytää iloa naisellisesta kehostasi. Elämä on tarkoitettu elettäväksi. Ilo, naisellisuudesta nauttiminen ja toisten elämästä energisoituminen ovat halvinta mielialalääkettä. Sitä kannattaa hyödyntää ja oppia käyttämään elämänvoiman lähteenä. Anna itsellesi lupa innostua, kiihottua ja kiehtoutua.

Kun kerran nautit seksistä miehesi kanssa ja haluat olla hänen kanssaan, kannustan sinua ja teitä yhdessä laajentamaan intiimiyttänne. Avatkaa toisillenne enemmän sitä, mikä teitä innostaa, kiinnostaa ja kiehtoo.

Voihan olla, että miestäsi kiihottaa se, että sinua kiehtoo naisten rintojen katseleminen. Se voi olla teidän yhteinen innostuksen lähteenne.

Tai sitten miehelläsi saattaa olla jotain, mitä hän ei ole kertonut sinulle vielä. Sen kuuleminen saattaa olla sinulle mielenkiintoista.

Seksuaalisuus on laaja alue. Älä supista itseäsi sellaiseen muottiin, mikä ei ole sinulle totta.

Lue myös:

Mitä tarkoittaa joustava seksuaalisuus?

Saara Aalto ja Meri Sopanen kertovat suhteestaan

Onko seksi yliarvostettua?

Mitä jos läheisyys inhottaa?

Ilona Rauhalan oma blogi

Julkaistu: 3.12.2016