Hyvinvointi

Kipinä kadonnut? Näin moninkertaistat nautinnon!

Luulitko, että tantraseksi on vain hippien hommaa? Luulit väärin. Sen avulla voi saada seksikumppaniin syvemmän yhteyden ja enemmän mielihyvää.

Teksti Tiina Tuppurainen
Kuvat Bulls Press
10.7.2015

Meditaatiota, tietoista­ seksuaalisuutta, rak­kau­­del­lista­ kohtaamista.­ Näin kuvaillaan tantraseksiä. Mutta mitä se oikein tar­koit­taa?

– Tantrasek­si on­ ­hi­dasta­ rakastelua, jossa­ ­ol­laan ­­­­läs­nä ja kuunnellaan toista, selittää seksuaa­literapeutti Anu Kinnunen.

Tantra on sukua mindfulness-ajattelulle, jossa pyritään tietoiseen läsnäoloon. Se voi tarkoittaa vaikka syömistä niin, että ruokaa katsellaan, aistitaan ja maistellaan hitaasti.

Mutta miksi se on muodikasta juuri nyt?

– Se sopii itsensä kehittämisen kulttuuriin, ­joka on nyt pinnalla. Myös tantrakurssien tarjoajia on entistä enemmän, Kinnunen sanoo.

Lue myös: Näin kehität seksielämääsi

Shiva ja shakti 

Tantra perustuu 7 000 vuotta vanhaan intialaiseen filosofiaan, jonka­ ­mukaan kaikessa elävässä on ­jumalaista energiaa. Seksuaalisuus on pyhää.

– Jokaisessa meissä on nais- ja miesenergiaa, shivaa ja shaktia. Yleensä toinen on hallitsevampi,­ mutta tantrassa nämä energiat­ sulau­tuvat toisiinsa, selittää tantra­ohjaaja, seksuaaliterapeutti Shanti Limnell.

Laukeaminen ei ole tantraseksin tavoite. Se on viipyilevää seksiä, jossa kosketellaan koko vartaloa ja katsellaan toista rauhassa.

– Tavallinen seksi on hankausseksiä, jossa­ ­tiivis toiminta päättyy räjähdykseen. Se voi ­olla päämääräkeskeistä suorittamista. Tantra­seksissä ei ole päämäärää. Se voi moninkertaistaa­ nautinnon, Limnell kuvaa.

Miehellä tämä tarkoittaa sitä, että hän ­oppii erottamaan siemensyöksyn orgasmista ja voi valita, kumpaa hän haluaa. Naisella laukeamisen ja tantraorgasmin eron tunnistaa olosta­ jälkeenpäin. Lopputuloksen pitäisi olla se, että nautinto tuntuu muuallakin kuin sukuelimissä: rinnassa, vatsassa ja ylävartalossa.

Lue myös: Sopiiko peppuseksi sinulle?

Parempi kehoyhteys 

Tantra voi auttaa kadonneen kipinän tai ­paremman kehoyhteyden löytämisessä. Se voi vähentää seksiin liittyvää häpeää ja helpottaa orgasmin saamista niin sinkuilla kuin suhteessa­ elävillä.

Olennaista on hyväksyä ­itsensä ja toinen sellaisenaan.

– Kosketuksen vastaanottaminen ilman välitöntä­ vastavuoroisuutta voi ­olla ­yllättävän vaikeaa. Tavalli­sessa suorituskeskeisessä sek­sissä kukaan ei ehdi tuntea, mitä itsessä ­tapahtuu, Limnell väittää.

Mutta mihin tantraa oikeasti tarvitaan? Voihan viipyilevää seksiä harrastaa muutenkin.

– On vaikea nauttia seksistä, jos ei ole ­kehossaan läsnä. Tantra tarjoaa siihen työkaluja. ­Seksuaalisuuden toteuttamiseen ei kuitenkaan ole yhtä oikeaa tapaa, Kinnunen sanoo.

Lue myös: Tiesitkö tätä masturboinnista?

Oppeja kirjoista ja kursseilta 

Jos mieli on muualla seksin aikana, epä­suhtaa voi purkaa myös ilman tantraa esimerkiksi­ seksuaaliterapiassa tai mindfulness-harjoitteiden avulla. 

Ja jos tantra kiinnostaa, sitä voi opetella­ alan kirjoista. Kurssilla voi tavata muita harrastajia ja saada neuvoja opettajalta.

Jos kumppani ei halua lähteä mukaan, sinne­ voi mennä yksin ja tuoda ­hyviä ideoita kotiin. Kinnunen ei usko, että tantrasta voisi olla suoranaista haittaa. Mutta:

– Voi käydä niin, että pintaan nousee epämiellyttäviä asioita, joita ei ole tiedostanut. Suhde seksuaalisuuteen voi muuttua. Ei se ole vaarallista, jos muistaa kuunnella toiveitaan.

Vaaran merkki on se, että innostus alkaa merkitsevästi haitata muuta elämää.

– Jos myöhästyy usein töistä, koska on tantra-sessiot meneillään tai jättää kokonaan siivoamatta ja selailee kaiken päivää makuuhuoneessa tantrasivustoja, ollaan vaarallisilla vesillä. Muuten tantra on turvallista, Kinnunen sanoo.

Lue myös: 5 askelta parempaan orgasmiin

Pohdi tätä 

● Saatko seksiltä sitä, mitä haluat? Kaipaatko syvempää yhteyttä kumppaniisi tai ­kehoosi?

● Puhu aiheesta kumppanisi­ kanssa. Kuuntele itseäsi ja mieti­ rajojasi, kunnioita myös toisen toiveita.

● Jos sinulla ei ole kumppania, pohdi, haluaisitko oppia tuntemaan kroppasi paremmin. Entä voisitko kuvitella meneväsi tantrakurssille yksin?

● Mieti, mitä tantraseksiltä toivot. Sillä ei voi ratkoa suhteen ongelmia, mutta se voi vahvistaa hyvinvoivaa suhdetta ja kehotuntemustasi.

Toimi näin 

● Syvenny vartaloosi ja sen viesteihin. Mikä kohta kaipaa kosketusta? Koskettele viipyillen joko omaa tai kumppanin kehoa. Vältä aluksi koskemasta sukupuolielimiin.

● Kokeile kumppanisi kanssa keskeyttää rakastelu. Keskittykää katselemaan ja hyväilemään toisianne.

● Perehdy tantraan lukemalla­ kirjallisuutta ja blogeja tai osallistu tantrakurssille.

Lue lisää: Shanti Limnell: Tantra­ ­(Kantarelli Publishing 2014), ­awarenesstherapy.net ja natha.fi.

Lue myös:

Tiesitkö tätä seksifantasioista?

Kiehtooko S&M? “Vaatii kiinnostusta kipuun”

Tunnista, oletko seksiaddikti

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi