Kauneus ja Terveys

Kesän suuri lomatyyliopas - pakkaa vain nämä!

Kesän suuri lomatyyliopas - pakkaa vain nämä!
Viimeinkin se häämöttää: odotettu lomamatka! Ensin on kuitenkin selätettävä muutama kompastuskivi, kuten järkevän lomapuvustuksen laatiminen. Ota mallia lomapuvusto-oppaasta, ja tyylikäs lomamatka voi alkaa!
Julkaistu: 30.6.2015

Perusperiaatteet:

  • Tarkista ensin lomakohteen sääennuste.
  • Aloita pakkaaminen ajoissa.
  • Karsi. Käy läpi edellisinä vuosina hankkimasi kesäpuvuston tarjonta. Kaapistasi löytyy varmasti käyttökelpoiset sortsit ja joukko toppeja. Sovita vaatteet etukäteen, jotta vältyt turhilta yllätyksiltä. Laadi lista välttämättömistä vaatteista ja asusteista, joita uskot tarvitsevasi lomakohteessa. Hellevaatteiden käyttöaste on valitettavan lyhyt, joten suhtaudu kriittisesti uusiin hankintoihin. Säästä rahat mieluummin lomakohteen tarjoamiin elämyksiin.

Yläosat:

1. Yläosaksi pakkaa matkalaukkuun joukko erivärisiä perustoppeja. Ota mukaan neutraaleja sävyjä, kuten musta, valkoinen tai beige. Valitse mukaan myös muutama tehosteväri ja yksi kuviollinen toppi. Näillä piristät lomatyyliäsi. Lomakohteessa jo muutaman päivän jälkeen alat yllättäen kaivata väriterapiaa, olitpa tyyliltäsi kuinka mustaharmaa.

2. Älä unohda pakata jakkua tai kevyttä pusakkatakkia suojaamaan tarvittaessa auringolta tai lämmittämään illalla. Valitse matkaan yksivärinen jakku tai pusakka. Tarkista sen toimivuus eri yläosien ja toppien kanssa.

3. Jos olet vilukissa, kevyt puuvillaneule ei ole pahitteeksi viikata matkalaukkuun.

Rannalle. Kevyet kangassortsit ovat  farkkusortseja miellyttävämpi vaihtoehto. Erivärisillä topeilla vaihdat kätevästi asukokonaisuuden ilmettä. Huivi 39,95 e, Zara. Sortsit 17,95 e, Bik Bok. Sandaalit 345 e, Minna Parikka. Pellavatoppi 12,99 e ja v-aukkoinen toppi 24,99 e, H&M. Bikinialaosa 7,95 e, New Yorker. Bikiniyläosa 12,95 e, Gina Tricot. Musta toppi 22,95 e, Nelly.com. Trikoomekko 14,95 New Look, Zalando.fi. Olkihattu 7,99 e, H&M. Kangaskassi 34,99 e, Mango.

Alaosat:

4. Pakkaa mukaan sortsit, maksi- tai midihame sekä yhdet kevyet kesähousut. Mieti mukavuutta. Meressä pulahtamisen jälkeen rantakahvilaan on kiva sujauttaa päälle nopeasti puettava kuminauhavyötäröinen alaosa. Kaikki turhat kiinnikkeet ärsyttävät.

Kangashousut ovat tarpeelliset viileinä iltoina ja yleensä paluulennolla.

Maksihameesta loihdit nopeasti asukokonaisuuden iltamenoihin, kun yhdistät sen mustan topin ja asusteiden kanssa. Sama kaava toimii kangashousujen kanssa.

Onko ohjelmassa tutustumisretki kaupunkiin? Tai istutko iltaa hotellin terassilla? Kuvan vaatteilla loihdit jo kuusi asukokonaisuutta. Vaihtamalla edelleen yläosaa luot taas uuden asukokonaisuuden. Luomupuuvillaneule 155 e, Filippa K. Housut 249 e, Hugo Boss. Aurinkolasit 310 e, Saint Laurent. Kirjava toppi 14,95 e, KappAhl. Valkoinen toppi 14,95 e, Lindex. Hame 49,99 e, Mango.

5. Ota mukaan myös muutama mekko. Sateenkaarensävyinen rantamekko sopii rannalle erinomaisesti, mutta illalliselle on mukavampi laittaa päälle astetta elegantimpaa. Pikkumustan pakkaaminen matkalaukkuun ei ole koskaan huono idea.

Biletyylin loihdit helposti asusteilla ja kiilakorkoisilla sandaaleilla. Mekko 25,95 e, Topshop, Zalando.fi. Korvakorut 13 e, Topshop.com. Rannekoru 7,95 e, Lindex. Kiilakorkokengät 34,99 e, H&M. Kaulakoru 12,99 e, H&M. Värikäs kaulakoru 29,95 e, Zara. Hapsukimono 24,99 e, H&M. Laukku52 e, Topshop.com.

Kengät:

6. Rantasandaalien lisäksi ota mukaan lenkkarit tai muut oikeasti mukavat kengät, joilla jaksat kävellä.

7. Unohda kotiin ne bilehilekengät, jotka ovat kaikkea muuta kuin mukavat auringon paahteessa turvonneille jaloille. Sen sijaan korkkipohjaiset kiilakorkosandaalit ovat käyttöystävällinen ja tyylikäs valinta.

Muut asusteet:

8. Helposti rantalomalle tulee pakattua mukaan useammat bikinit, mutta todellisuudessa miellyt vaihtamaan korkeintaan kahden bikiniyläosan välillä. Hanki siis yksi toimiva alaosa, jonka voit yhdistää eri yläosien kanssa. Valitse toiseksi yläosaksi bandeau-malli, jossa on irrotettavat olkaimet. Näin vältyt turhilta rusketusrajoilta.

9. Pakkaa matkaan kevyt rantakassi, joka toimii samalla käsimatkatavaralaukkuna. Iltamenoja varten ota mukaan pienempi käsilaukku.

10. Lierihattu on ideaalivalinta, kun makaat auringossa, mutta liikkuessa se ei tunnu pysyvän päässä. Ota siis matkaan esimerkiksi tyylikäs turbaani, joka pysyy päässä tuulisellakin rannikolla.

11. Leveä huivi on ehdoton matkakaveri. Se suojaa tarvittaessa auringolta, toimii päähineenä ja lämmittää auringonlaskun jälkeen tai tuulisella säällä. Tarkista huivin sopivuus valitsemasi lomapuvuston kanssa.

12. Koruissa muutama näyttävä asuste riittää. Pakkaa matkaan kaksi erilaista kaulakorua, joista toinen on näyttävämpi, toinen hillitympi. Ota myös mukaan yhdet näyttävät korvariipukset sekä rannekoru.

13. Pakkaa matkaan tarvittava määrä alusvaatteita, rantapyyhe ja muutamat sukat. Muista ottaa mukaan olkaimettomat rintaliivit tai bandeau, ethän halua pilata biletyyliäsi näkyvillä olkaimilla.

14. Muista myös, että lomakohteessa voit tarvittaessa pestä vaatteet käsin. Sitä paitsi: auringossa vaatteet kuivavat nopeasti. Hyödynnä tätä optiota!

15. Älä pakkaa matkaan kaikkein arvokkaimpia merkkivaatteita, joita on vaikea pestä tai huoltaa. Lomamatkan jälkeen matkamuistona on aurinkovoidetahraiset, hiekkaiset ja merivedeltä tuoksuvat vaatteet.

Ja nyt: aurinkolasit päähän, lähtölaskenta on alkanut!

Pääkuva: Rebecca Mink, Michael Kors ja Bluegirl s/s 15, Leena Aro.

Kommentoi »