Treeni ja ravinto

Kesä valloittaa lautasella

Opettele kokkaamaan kauden herkkuja: korvasieniä, parsaa, raparperia ja maukkaita kasviksia.

28.9.2015

Katso tästä viisi ihanaa reseptiä kauden herkuista:

Lue, kuinka käsittelet kauden herkkuja:

1. Hyvän parsan tunnistat napakasta­ varresta. Nuput ovat tiukassa supussa. Leikkaa puisevasta tyviosasta­ pari­ senttiä tai taita varresta napakasti­ tyvi pois. Nuoria, vihreitä parsoja ei välttämättä tarvitse kuoria, valkoiset yleensä kuoritaan. Kuori­ parsa ”puolitoista kertaa” niin, että aloitat reilusti nupun alta jo kuoritusta osasta.Laita parsat kiehuvaan veteen:­ vihreät kolmeksi ja valkoiset 5–8 minuutiksi.­ Keittoaika lasketaan siitä,­ kun vesi­ alkaa kiehua uudelleen. Keitä­ parsat parsakattilassa­ pystyssä niin, että nuppuosa jää juuri veden yläpuolelle.­ Voit hauduttaa parsat myös vedessä paistinpannulla.

2. Keitä korvasienet run­saassa­ vedessä, 1 osa sieniä, 3 osaa vettä. Keitä vähintään 5 minuuttia.­ Muista laittaa liesituuletin päälle, jotta et hengitä korvasienistä haihtuvaa myrkkyä. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele runsaassa kylmässä vedessä.­ Keitä vielä toiseen kertaan. Älä käytä keitinvettä ruoanlaittoon. Tuuleta asunto keittämisen jälkeen. 

Pilko sienet pienemmiksi ja käytä­ keitoissa, muhennoksissa tai piirakoissa tai pakasta ne kokonaisina.

3. Maa-artisokka on mukulainen ja hankala kuorittava. Jos kuorimaveitsessä on syvennys, saat kaivettua kaikki kuoripalat pois. Kuorittu maa-artisokka tummuu nopeasti.­ Laita palat heti kylmään, sitruunalla­ maustettuun veteen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt