
Kesä valloittaa lautasella
Opettele kokkaamaan kauden herkkuja: korvasieniä, parsaa, raparperia ja maukkaita kasviksia.
Katso tästä viisi ihanaa reseptiä kauden herkuista:
Lue, kuinka käsittelet kauden herkkuja:
1. Hyvän parsan tunnistat napakasta varresta. Nuput ovat tiukassa supussa. Leikkaa puisevasta tyviosasta pari senttiä tai taita varresta napakasti tyvi pois. Nuoria, vihreitä parsoja ei välttämättä tarvitse kuoria, valkoiset yleensä kuoritaan. Kuori parsa ”puolitoista kertaa” niin, että aloitat reilusti nupun alta jo kuoritusta osasta.Laita parsat kiehuvaan veteen: vihreät kolmeksi ja valkoiset 5–8 minuutiksi. Keittoaika lasketaan siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Keitä parsat parsakattilassa pystyssä niin, että nuppuosa jää juuri veden yläpuolelle. Voit hauduttaa parsat myös vedessä paistinpannulla.
2. Keitä korvasienet runsaassa vedessä, 1 osa sieniä, 3 osaa vettä. Keitä vähintään 5 minuuttia. Muista laittaa liesituuletin päälle, jotta et hengitä korvasienistä haihtuvaa myrkkyä. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele runsaassa kylmässä vedessä. Keitä vielä toiseen kertaan. Älä käytä keitinvettä ruoanlaittoon. Tuuleta asunto keittämisen jälkeen.
Pilko sienet pienemmiksi ja käytä keitoissa, muhennoksissa tai piirakoissa tai pakasta ne kokonaisina.
3. Maa-artisokka on mukulainen ja hankala kuorittava. Jos kuorimaveitsessä on syvennys, saat kaivettua kaikki kuoripalat pois. Kuorittu maa-artisokka tummuu nopeasti. Laita palat heti kylmään, sitruunalla maustettuun veteen.