Treeni ja ravinto

Purjo-omena-raejuustosalaatti

Purjo-omena-raejuustosalaatti on raikas aloitus kesän herkuttelulle.

28.9.2015

4 annosta, valmistusaika 30 min

  • 1 purjo

Marinadi:

  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl hienonnettua korianteria
  • pieni pala punaista chiliä

Lisäksi:

  • 2 vihreää omenaa
  • 2 dl vihreitä, pitkiä papuja
  • 10 retiisiä
  • 1 prk (200 g) raejuustoa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • öljyä ja mustapippuria

1. Halkaise purjo pituussuunnassa.­ Pese huolellisesti mullat pois. Leikkaa­ varsi ohuiksi suikaleiksi.2. Sekoita öljyn joukkoon kaikki­ ainekset.­ Kaada seos purjojen päälle­ ja anna marinoitua kylmässä salaatin valmistuksen ajan.3. Pese ja kuutioi kuorimattomat omenat.4. Leikkaa pavuista päät pois ja keitä suolatussa vedessä 3 minuuttia.­ Valuta ja jäähdytä.5. Pese retiisit ja leikkaa ne ohuiksi­ viipaleiksi.6. Laita rucola salaattivadin pohjalle ja kokoa salaatti ryhmiin tai isoksi salaatiksi. Ripottele päälle­ pähkinöitä, öljyä ja mustapippuria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt