
Korvasieni-vuohenjuusto-spelttileipä
Voit korvata vuohenjuuston myös tuorejuustolla tai juustoraasteella.
12 palaa, valmistusaika 1 t 30 min
Taikina:
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- ½ dl öljyä
- 5 dl spelttijauhoja
- 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 ps kuivahiivaa
Täyte:
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 g valmiiksi käsiteltyjä
- korvasieniä
- 2 rkl öljyä
- 1 prk (á 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
- ½ tl mustapippuria
- ½ dl tuoretta basilikaa
- ½ dl lehtipersiljaa
1. Lisää 42-asteiseen veteen suola ja öljy. Lisää seokseen pienissä erissä jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Tee sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja etukäteen huolellisesti ryöpättyjä sieniä öljytyllä pannulla noin 5 minuuttia. Jäähdytä täyte. Sekoita vuohenjuuston joukkoon mustapippuri ja hienonnetut yrtit.
3. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä pohjalle vuohenjuusto ja ripottele pinnalle sipuli-sieniseos. Kääri täytetty taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä 12 osaan. Laita palat voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle.
4. Kohota leivinliinan alla vielä 15 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa keiton kera.