Treeni ja ravinto

Korvasieni-vuohenjuusto-spelttileipä

Voit korvata vuohenjuuston myös tuorejuustolla tai juustoraasteella.

28.9.2015

12 palaa, valmistusaika 1 t 30 min

Taikina:

  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 5 dl spelttijauhoja
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 ps kuivahiivaa

Täyte:

  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g valmiiksi käsiteltyjä 
  • korvasieniä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk (á 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta basilikaa
  • ½ dl lehtipersiljaa 

1. Lisää 42-asteiseen veteen suola­ ja öljy. Lisää seokseen pienissä erissä jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva.­ Älä vaivaa taikinaa liikaa. Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Tee sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja etukäteen huolellisesti ryöpättyjä­ sieniä öljytyllä pannulla noin 5 minuuttia.­ Jäähdytä täyte. Sekoita vuohenjuuston joukkoon mustapippuri ja hienonnetut yrtit.

3. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä pohjalle vuohenjuusto­ ja ripottele pinnalle sipuli-sieniseos.­ Kääri täytetty taikina rullalle kääre­tortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä 12 osaan. Laita palat voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan­ pohjalle. 

4. Kohota leivinliinan alla vielä­ 15 ­minuuttia. Paista 225 asteessa­ noin 20 minuuttia. Tarjoa keiton kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt