
Raparperipuuro ja hilloke
Tarjoa raparperiruoat maitotuotteiden kanssa, koska raparperin oksaalihappo sitoo kalsiumia.
4–6 annosta, valmistusaika 45 min
- ½ l tuoretta raparperia pilkottuna
- 1 l vettä
- 1 ½ dl sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 2 dl spelttimannaryynejä
Hilloke:
- ½ l raparperia
- ½ dl vettä
- 1 dl hillosokeria
- 1 kanelitanko
Lisäksi:
- kauramaitoa
1. Kuori raparperit. Ihan nuoria varsia ei tarvitse kuoria. Leikkaa varret parin sentin paloiksi. Laita kattilaan raparperit, vesi, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia niin, että raparperit pehmenevät.
2. Vispaa mannaryynit kiehuvaan liemeen ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi.
3. Tee sillä aikaa hilloke. Laita kattilaan kuoritut ja pilkotut raparperit, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
4. Vatkaa puuro käsivatkaimella kuohkeaksi ja vaaleaksi. Tarjoa maidon ja raparperihillokkeen kanssa.
Kokeile myös: