Treeni ja ravinto

Raparperipuuro ja hilloke

Tarjoa raparperiruoat maitotuotteiden kanssa, koska raparperin oksaalihappo sitoo kalsiumia.

28.9.2015

4–6 annosta, valmistusaika 45 min

  • ½ l tuoretta raparperia pilkottuna
  • 1 l vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 dl spelttimannaryynejä

Hilloke:

  • ½ l raparperia
  • ½ dl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 kanelitanko

Lisäksi:

  • kauramaitoa 

1. Kuori raparperit. Ihan nuoria varsia ei tarvitse kuoria. Leikkaa varret­ parin sentin paloiksi. Laita­ kattilaan raparperit, vesi, sokeri­ ja suola.­ Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia niin, että raparperit­ pehmenevät.

2. Vispaa mannaryynit kiehuvaan liemeen ja keitä 15 minuuttia välillä­ sekoittaen. Jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi.

3. Tee sillä aikaa hilloke. Laita kattilaan kuoritut ja pilkotut raparperit,­ vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä­ miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

4. Vatkaa puuro käsivatkaimella kuohkeaksi ja vaaleaksi. Tarjoa maidon ja raparperihillokkeen kanssa.

Kokeile myös:

Raparperi-inkivääri-britakakku

Raparperikupit ja inkiväärihillo

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt