Treeni ja ravinto

Raparperikupit ja raparperi-inkiväärihillo

Alkukesän ihanin herkku on raparperikupit. Ne laitetaan kylmään kovettumaan ja täytteeksi sopivat monenlaiset marjat.

6.6.2017

noin 10 kpl

valmistusaika 1 t 30 min

Pohja:

2 dl saksanpähkinöitä

2 dl cashewpähkinöitä

1 dl pehmeitä ja kivettömiä taateleita

1 dl rusinoita

½ tl himalajasuolaa

Täyte:

raparperi-inkiväärihilloakts.ohje

2 dl kermaa

½ prk (à 250 g) mascarponejuustoa

Päälle:

sokeroimatonta granolaa

 

1. Laita

2. Leikkaa leivinpaperista ­kaksi suikaletta ja laita ristikkäin tef­lonpintaisen muffinivuoan pohjalle. Painele taikina sekä vuoan pohjalle että reunoille. Laita kylmään kovettumaan vähintään tunniksi.

3. Ota veitsellä kuppi vuoasta ja lusikoi raparperihilloa päälle.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja ­lisää mascarponeen. Pursota tai lusikoi sitä hillon päälle.5. Koristele granolalla. 

Raparperi-inkiväärihillo

iso purkillinen

valmistusaika 30 min

½ l tuoretta raparperia

1–2 tl tuoretta ja raastettua inkivääriä

½ dl vettä

1–2 dl agavesiirappia

2 tl aitoa vaniljaa

5 rkl chiansiemeniä

1. Kuori raparperit ja pilko ­pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta tuore inkivääri.

2. Laita kattilaan raparperit, inkivääri ja vesi. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Sekoita välillä.

3. Mausta siirapilla ja ­vaniljalla. Lisää chiansiemenet ja anna seistä 15 minuuttia. Sekoita.

4. Laita hillo steriloituun lasipurkkiin. Nosta kylmään.

Lue myös:

Raparperipuuro ja -hilloke

Raparperi-inkivääri-britakakku

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt