
Raparperikupit ja raparperi-inkiväärihillo
Alkukesän ihanin herkku on raparperikupit. Ne laitetaan kylmään kovettumaan ja täytteeksi sopivat monenlaiset marjat.
noin 10 kpl
valmistusaika 1 t 30 min
Pohja:
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl pehmeitä ja kivettömiä taateleita
1 dl rusinoita
½ tl himalajasuolaa
Täyte:
raparperi-inkiväärihilloakts.ohje
2 dl kermaa
½ prk (à 250 g) mascarponejuustoa
Päälle:
sokeroimatonta granolaa
1. Laita
2. Leikkaa leivinpaperista kaksi suikaletta ja laita ristikkäin teflonpintaisen muffinivuoan pohjalle. Painele taikina sekä vuoan pohjalle että reunoille. Laita kylmään kovettumaan vähintään tunniksi.
3. Ota veitsellä kuppi vuoasta ja lusikoi raparperihilloa päälle.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarponeen. Pursota tai lusikoi sitä hillon päälle.5. Koristele granolalla.
Raparperi-inkiväärihillo
iso purkillinen
valmistusaika 30 min
½ l tuoretta raparperia
1–2 tl tuoretta ja raastettua inkivääriä
½ dl vettä
1–2 dl agavesiirappia
2 tl aitoa vaniljaa
5 rkl chiansiemeniä
1. Kuori raparperit ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta tuore inkivääri.
2. Laita kattilaan raparperit, inkivääri ja vesi. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Sekoita välillä.
3. Mausta siirapilla ja vaniljalla. Lisää chiansiemenet ja anna seistä 15 minuuttia. Sekoita.
4. Laita hillo steriloituun lasipurkkiin. Nosta kylmään.
Lue myös: