Terve.fi

Karista kilot juoksemalla - näillä vinkeillä onnistut!

Karista kilot juoksemalla - näillä vinkeillä onnistut!
Neuvot, miten onnistut pudottamaan kiloja tehokkaasti juoksuharrastuksen avulla! Lue lisää.
Julkaistu 4.5.2012

Talven jälkeen lenkkipolut kutsuvat ja motivaatio juoksuharrastuksen aloittamiseen on korkeimmillaan. Intoa ei taatusti yhtään lievennä fakta, että juokseminen kuluttaa noin 500 kilokaloria tunnissa (60-kiloisella). Lue about.comin listaamat neuvot, miten onnistut pudottamaan kiloja tehokkaasti juoksuharrastuksen avulla!

1. Terveellinen ruokavalio on ensimmäinen askel

 Jos haluat pudottaa painoasi juoksemalla, muista että kilot putoavat vain, jos kulutat enemmän kuin syöt. Pudottaaksesi painoa yhden kilon verran, sinun tulee kuluttaa liikunnan ja/tai ruokavalion avulla 7000 kaloria (kcal). Tämä onnistuu helpoiten yhdistämällä juoksuharrastukseen terveellinen ruokavalio.

Huomioi annoskokosi ja pienennä sitä tarvittaessa sekä lisää ruokavalioosi kokojyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia rasvaisten ja korkeakaloristen ruokien sijaan. Yksi tyypillinen virhe on kompensoida liikunnassa kulutettu energia ylimääräisillä aterioilla ja kaloreilla, jolloin paino ei laske. Ehkäistäksesi tämän, kokeile kirjoittaa ruokapäiväkirjaa muutaman ensimmäisen viikon ajan.

2. Älä lähde liikkeelle liian rajusti

Muista alku- ja loppuverryttelyt ja anna aikaa myös rauhalliselle venyttelylle, joka on tärkeä osa lihashuoltoa. Alussa kävelyä ja juoksua voi vuorotella, kunnes kunto kasvaa. Muista, että sopiva juokusvauhti on sellainen, että pystyt puhumaan yhtä aikaa olematta liian hengästynyt.

3. Noudata juoksuohjelmaa

Pysyt paremmin motivoituneena juoksuun, kun teet kirjallisen juoksuohjelman ja noudatat sitä. Mikäli olet aloittelija, tee alkuun löysempi ohjelma, johon hiljalleen lisäät juoksukertoja ja harjoituksen kestoa.

4. Muista säännöllisyys

Juoksulenkki kerran viikossa ei laihduta, vaikka kuinka haluaisimme uskoa niin. Parasta olisi, jos jokainen päivä sisältäisi liikuntaa, mutta jos tämä ei ole mahdollista, yritä lenkkeillä ainakin 3-4 kertaa viikossa. Alussa määrä voi tuntua raskaalta, mutta pian huomaat elimistösi vaativan liikuntaa.

5. Vaihtelulla haastavuutta

 Tehostaaksesi juoksua, kuten myös energiankulutusta, kokeile juoksun lomaan lyhyitä, nopeita juoksuosuuksia, jotka kuluttavat tehokkaasti energiaa. Voit myös treenata jalkalihaksia ja tehostaa harjoitusta juoksemalla mäkisessä maastossa.

Lähde. About.com

Lue lisää:

Kommentoi »