Kauneus

Kaipaatko lämpöä kasvoille? Tämä hiusväri sopii syksyyn

Kevyet ruskansävyt alkavat pikkuhiljaa ilmestyä luontoon, joten niistä inspiroituneena hiusväritkin alkavat lämmetä ja saada syvyyttä. Herkulliset karamelliset ja toffeiset sävyt hehkuvat kilpaa luonnon kanssa ja tuovat lämpöä kasvoille.

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
10.9.2015

Emmillä on lähtötilanteena hius, jossa latvoihin on kerrostunut vuosien ajan tummaksi värjättyä hiusta ja tyveen on päässyt kasvamaan hyvän matkaa omaa, aavistuksen sävytettyä hiusta. Edellisellä kerralla laitetut raidat ovat hyvin viileänsävyiset, kun taas muu kokonaisuus lähtee värjäysten jälkeen helposti punertamaan. Tavoitteena on päästä eroon latvan tummista kertymistä ja saada hiuksiin selkeä, yhtenäinen sävy.

Hiusten tyvi sävytettiin 6-tummuisella kiiltokäsittelyllä, jolloin pohjasävyä saatiin syvemmäksi, mutta näkyvältä tyvikasvulta kuitenkin vältytään. Pituuteen ja erityisesti latvoihin tehtiin balayage-raitoja, joilla saatiin häivytettyä latvan tummuutta. Raitojen päälle laitettuun kiiltokäsittelyyn valittiin sävyiksi vaaleaa kultakuparia ja täyteläisiä toffeensävyjä.

Katso myös, kuinka hyvä leikkaus hoikistaa!

Hailakkuus ja keskenään riitelevät värisävyt ovat tiessään! Tilalla on kauniita lämpimiä sävyjä heijasteleva kokonaisuus, jota Emmin on helppo pitää yllä esimerkiksi kultakuparinsävyisellä sävyttävällä hoitoaineella ja halutessaan säännöllisillä kiiltokäsittelyillä. Myös Emmin taipuisa ja helposti pörrööntyvä hius tulee kiittämään, kun värikäsittelyissä pysytään hellävaraisissa vaihtoehdoissa ja käsittelyjen määrää pystytään vähentämään.

Lue myös: Oletko kuullut tyviraidoista? Katso kuvat muutoksesta

Mikä kiiltokäsittely?

  • Kiiltokäsittely on hellävarainen värjäys, jossa väriseoksen muodostavat kiillon ja sävyn tuova kestoväri, miedoin hapete ja kosteuttava hoitoaine. Kaikkia kolmea ainesosaa on seoksessa samassa suhteessa.
  • Väriseos laitetaan kosteaan, pyyhekuivattuun hiukseen, jolloin hiuksissa oleva vesi miedontaa käsittelyä entisestään.
  • Kiiltokäsittelyn vaikutusaika on n. 10 minuuttia, jolloin hiuspohjaan kohdistuva värialtistus on mahdollisimman vähäinen.
  • Käsittely sopii erinomaisesti hiuksen sävyttämiseen, värin syventämiseen, kirkastamiseen ja epätoivottujen värien taittamiseen (esim. keltaisuuden taittoon). Kiiltokäsittelyllä ei pysty vaalentamaan hiusta, kun taas tummentaminen onnistuu n. puolikkaan asteen verran.
  • Värin kesto riippuu hiusten kunnosta ja pesuvälistä sekä valitusta sävystä, mutta yleensä sävy säilyy 1-2 kuukautta häipyen vähitellen pois. Näin ollen näkyvältä tyvikasvultakin on helppo välttyä.
  • Kiiltokäsittelyllä saat upean kiiltävät, vivahteikkaat ja terveen näköiset hiukset!

Lue myös: Kilpikonnankuori on hiusten uusi hittiväri

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue myös: Kuin keittiösaksilla leikattu! Ajankohtaisin polkka on nyt graafinen

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi