Kauneus ja Terveys

Keittiösaksilla leikattu? Ajankohtaisin polkka on nyt graafinen!

Keittiösaksilla leikattu? Ajankohtaisin polkka on nyt graafinen!
Leukaan ulottuva polkkatukka saattaa herättää monen mielessä liian tuoreita muistoja ala-asteelta tai lähettää aikamatkalle 90-luvun kauneusihanteisiin.
Julkaistu: 4.9.2015
Ajankohtaisinta onkin jättää polkkalinja erittäin viimeistelemättömäksi ja juuri saksilla leikatun näköiseksi. Hieman sellaiseksi, kuin kaveri olisi voinut saada keittiösaksilla aikaiseksi! Selkeä väri tehostaa leikkauksen graafisuutta ja saa sen näyttämään tarkoituksella tehdyltä.
Ninan hiuksia on leikattu vuoden aikana erittäin pitkästä koko ajan lyhyempään suuntaan. Viime kerralla rohkeutta olikin karttunut jo tarpeeksi selkeään ja suoraan leukamittaiseen polkkaan. Väriä haluttiin vaalentaa ja viilentää reilusti raidoittamalla, jotta saatiin aikaiseksi hieman yksivärisempi ilme, joka on kuitenkin helppo yhdistää omaan tyvikasvuun.
Leikkaus on hyvin suorassa linjassa, sillä tällä kertaa haluttiin välttää eteenpäinpitenevyyttä, joka korostaa tyypillisesti naisellista niskaa. Vaikka Ninan hiukset ovat todella paksut, kerrostusta ja porrastusta ei tehty yhtään. Latvan keveys saatiin aikaiseksi point cut -leikkauksella, jossa pintahiukset jätettiin koskemattomiksi. Point cutissa saksilla leikataan hiuksen latvaa alhaaltapäin pystysuoraan, jolloin välistä lähtee ylimääräistä hiusta ja hius laskeutuu kauniimmin.
Hiusten vaaleus saatiin aikaiseksi vapaankäden raidoilla, joita tehtiin todella paljon ja lähelle tyveä. Jäljelle jäävä oma tyviväri tekee väristä kuitenkin huolettoman ja helpon ylläpitää, sillä selkeää ja tarkkarajaista tyvirajaa ei pääse syntymään. Taittoväriksi valittiin kirkas ja puhdas vaalea, joka yksinkertaisuudessaan tekee leikkauksesta vielä mielenkiintoisemman.
Selkeä ja graafinen polkkatukka on helppo ja hauska ylläpitää ja se sopii Ninan tyyliin loistavasti! Yksittäiset leikkausjäljet kuuluvat asiaan ja niitä jopa korostettiin kevyen vahan avulla erottelemalla. Muutoin viimeistelystä tehtiin suoristusraudalla luotisuora ja simppeli. Koska Ninan hiukset ovat taipuisat ja edessä oli kuuma päivä, suoristus vaati kestääkseen muutaman kikan:
  • Suoristusraudan alle on hyvä suihkuttaa tuotetta, jossa on ennenkaikkea pitoa. Muotoilunesteet ja raudan alle sopivat hiuslakat ovat tähän tarkoitukseen loistavia. Pelkkä lämpösuojasuihke ei riitä.
  • Suorimman lopputuloksen saa aikaiseksi, kun vetää hiusta raudan avulla aavistuksen ulospäin. Suoraan lattiaa kohti vedetty hius kääntyy helposti sisäänpäin.
  • Kevyt vaha tuo lisäpitoa latvaan ja erottelee siitä suortuvia leikkausta korostamaan. Vaha myös taistelee hyvin kosteutta vastaan.
  • Erittäin kevyt hiuskiinne antaa hiusten liikkua vapaasti ja tuo lisäsuojaa tuulta ja kosteutta vastaan. Sillä saa myös jakauksen kohdalta ylimääräiset haituvat hallintaan.
Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now
Tutustu myös muihin hiusmuutoksiin:
Kommentoi »