Hyvää ilman gluteenia
Kun mittaat jauhot tarkasti, gluteenittomat herkut onnistuvat.
Kuvat
Julkaistu 14.10.2015
Mehevät bagelit ja trendikäs galette maistuvat muillekin kuin keliaakikoille.
Leivo näitä gluteenittomia herkkuja:
Ei mitään perusjauhoja
- Psyllium on tehty Plantago Ovata kasvin siemenistä. Se antaa taikinaan sitkoa.
- Manteli ja pähkinäjauhot tuovat leivonnaisiin hieman pähkinäistä makua.
- Gluteenittomalla kaurajauholla voi korvata osan reseptin jauhoista.
- Kookosjauhoilla saa leivonnaiseen makeutta. Koska ne turpoavat, käytä niitä vain puolet ohjeen määrästä.
- Tattarijauhojen maku on voimakas. Kokeile niitä suolaisiin leivonnaisiin
- Maissijauho antaa kauniin keltaisen sävyn. Testaa niitä vaikka sämpylätaikinaan.