Hyvää ilman gluteenia

Hyvää ilman gluteenia
Kun mittaat jauhot tarkasti, gluteenittomat herkut onnistuvat.
Julkaistu 14.10.2015

Mehevät bagelit ja trendikäs galette maistuvat muillekin kuin keliaakikoille.

Leivo näitä gluteenittomia herkkuja:

Ei mitään perusjauhoja

  1. Psyllium on tehty Plantago Ovata kasvin siemenistä. Se antaa taikinaan sitkoa.
  2. Manteli ja pähkinäjauhot tuovat leivonnaisiin hieman pähkinäistä makua.
  3. Gluteenittomalla kaurajauholla voi korvata osan reseptin jauhoista.
  4. Kookosjauhoilla saa leivonnaiseen makeutta. Koska ne turpoavat, käytä niitä vain puolet ohjeen määrästä.
  5. Tattarijauhojen maku on voimakas. Kokeile niitä suolaisiin leivonnaisiin
  6. Maissijauho antaa kauniin keltaisen sävyn. Testaa niitä vaikka sämpylätaikinaan.
Kommentoi »