Treeni ja ravinto

Omenapulla

Gluteenittomat pullat ovat parhaita tuoreina. Pakasta loput saman tien.

14.10.2015

12 kappaletta, valmistusaika 1 h 30 min

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ tl psylliumjauhetta
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 75 g margariinia tai voita
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Täyte:

  • 3 kotimaista hapanta omenaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ¾ dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • ½ dl rusinoita

Voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • raesokeria 

1. Tee omenatäyte. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Mittaa­ kattilaan sitruunamehu, vesi ja sokeri.­ ­Lisää omenat ja rusinat. Keitä­ ­välillä sekoittaen miedolla lämmöllä­ 10 minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumjauhe ja anna turvota 10 minuuttia.

3. Lisää muna, sokeri, suola, karde­mumma, pehmeä margariini ja 3 desi­litraa jauhoja. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa­ ­muutama minuutti, käytä taikina­koukkua. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.

4. Kaaviloi taikina suorakaiteen­muotoiseksi levyksi. Käytä apuna jauhoja. Leikkaa levy neliöksi, jonka koko on 12 × 10 × 10 cm.

5. Pane jokaiselle neliölle ruoka­lusikallinen omenatäytettä. Nostele neliöiden nurkat ja nipistä taikina tiukasti kiinni. Käännä pulla ympäri niin, että sauma jää alle. 

6. Nostele täytetyt pullat voideltuun muffinivuokaan. Kohota ja voitele ­munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.

7. Paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt