Treeni ja ravinto

Nektariinigalette

Galetteen sopivat myös päärynä, omena, viikuna ja luumu.

14.10.2015

2 kappaletta, valmistusaika 1 h + kylmässä 1 h

Taikina:

  • 5 dl gluteenittomia jauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1½ tl psylliumjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 220 g voita

Täyte:

  • 5 nektariinia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 ¼ dl sokeria

Voiteluun:

  • 1 muna
  • 2 rkl sokeria

Lisäksi:

  • tomusokeria
  • vaniljajäätelöä tai -kastiketta 

1. Sekoita jauhot, psyllium, suola ja sokeri.

2. Nypi sekaan kylmä kuutioitu voi. Jos taikina ei ole kiinteä, lisää ruoka­lusikallinen kylmää vettä.

3. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään tunniksi­.

4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli­ tai painele se käsin pyöreäksi­ noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi­ leivinpaperin­ päällä.

5. Halkaise pestyt nektariinit ja ota kivi­ pois. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.­ ­Sekoita nektariinien joukkoon sitruunan ­mehu ja sokeri.

6. Levitä täytettä pohjalle, jätä reunoilta reilusti­ vajaaksi. Taittele reunat päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle sokeria.

7. Paista 175 asteessa noin 45–50 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea. Anna galetten jäähtyä.

8. Koristele tomusokerilla ja tarjoa vanilja­jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt