
Nektariinigalette
Galetteen sopivat myös päärynä, omena, viikuna ja luumu.
2 kappaletta, valmistusaika 1 h + kylmässä 1 h
Taikina:
- 5 dl gluteenittomia jauhoja
- 2 dl mantelijauhoja
- 1½ tl psylliumjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 220 g voita
Täyte:
- 5 nektariinia
- ½ sitruunan mehu
- 1 ¼ dl sokeria
Voiteluun:
- 1 muna
- 2 rkl sokeria
Lisäksi:
- tomusokeria
- vaniljajäätelöä tai -kastiketta
1. Sekoita jauhot, psyllium, suola ja sokeri.
2. Nypi sekaan kylmä kuutioitu voi. Jos taikina ei ole kiinteä, lisää ruokalusikallinen kylmää vettä.
3. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään tunniksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli tai painele se käsin pyöreäksi noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
5. Halkaise pestyt nektariinit ja ota kivi pois. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita nektariinien joukkoon sitruunan mehu ja sokeri.
6. Levitä täytettä pohjalle, jätä reunoilta reilusti vajaaksi. Taittele reunat päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
7. Paista 175 asteessa noin 45–50 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea. Anna galetten jäähtyä.
8. Koristele tomusokerilla ja tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.