Hyvinvointi

Haluatko pelkkää seksiä? Muista säännöt!

Ei vaiheilua, ei kriisejä, pelkkää hyvää seksiä. Onko ystävien välinen seksisuhde toimiva yhtälö vai katastrofi?

Teksti Mervi Juusola
Kuvat Fotolia
11.7.2015

Hän ei se, kenet haluat jakamaan elämäsi. Mutta hän on kiva ja haluttava.

Ehkä et halua juuri nyt varsinaista parisuhdetta kenenkään kanssa, sellainen ei sovi nyt kuvioosi. Sinulla on kuitenkin luonnolliset tarpeesi. Haluat hyvää seksiä, jonkun silloin tällöin sänkyysi peuhaamaan. Ehkä myös hellyyttä, läheisyyttä ja juttelukaverin.

Yhden yöt säädöt eivät ole sinun juttusi. Haluat petikaverin, jonka tunnet ja johon voit luottaa. Silloin valintasi saattaa olla Friends with benefits -suhde, seksisuhde hyvän kaverin kanssa. Ei vaiheilua, ei kriisejä, pelkkää hyvää seksiä. Näin moni ajattelee fwb-suhdetta aloittaessaan. Usein kuitenkin seksisuhde päättyy itkuun ja mustankipeyteen.

Jompikumpi haluaisi sittenkin enemmän. Fbw-kaveri voi löytää jonkun, johon hän todella ihastuu ja rakastuu. Se satuttaa ja pistää miettimään, miksei rakastunut sinuun: ”Mitä minussa on vikana, miksi en ollut rakkauden arvoinen?”

Lue myös: Oletko seksiaddikti?

Jos lähdet fbw-suhteeseen, muista säännöt:

1. Vaikka seksi on kuumaa, tämä ei ole vakavaa!

Suhdetta aloittaessa on tärkeää, että molemmilla on sama käsitys suhteen luonteesta. Tämä ei ole parisuhde, vaan kaveruutta ja seksiä. Tämä ei ole vakavaa eikä tästä ole tulossa mitään vakavaa.

On hyvä tajuta heti alusta alkaen, että tämä ei ole heikkohermoisten hommaa. Tässä voi sattua kipeästi.

2. Voiko seksiä olla myös muiden kanssa?

Sopikaa jo alkuvaiheessa, onko irtoseksi ja seksisuhteet myös muiden kanssa ok? Ovatko molemmat vapaita harrastamaan seksiä kenen kanssa huvittaa? Kun saat kuulla fbw-kaverin muista seksikavereista, muista mitä olette sopineet.

Lue myös: 5 askelta parempaan orgasmiin

3. Älä leiki parisuhdetta

Teillä kahdella ei ole parisuhdetta. Hyväksy se äläkä yritä hivuttaa tai jallittaa toista vakavampaan suhteeseen. Tässä suhteessa ei tehdä asioita, joita vakituisessa parisuhteessa on tapana tehdä.

Älä esittele fbw-kaveria perheellesi tai ota mukaan ystäväpiiriisi rientoihin, ellei hän jo kuulu kyseiseen piiriin.

4. Älä vihjaile sosiaalisessa mediassa

Fbw-suhde on parhaimmillaan rento ja hauska seikkailu, josta tekisi mieli postata vihjailevia viestejä ja kuvia sosiaalisessa mediassa. Suhteesta vihjailu voi kuitenkin olla toisen näkökulmasta loukkaavaa, ahdistavaa ja hänen vapauttaan loukkaavaa. Pidä tämä teidän kahden välisenä juttuna, josta vain muutama luotettava ystävä tietää.

Lue myös: 5 suurinta ja haitallisinta seksimyyttiä

5. Kestä mustasukkaisuutesi

Vaikka kuinka yritätte olla kovahermoisia ja itsenäisiä, yleensä jossain vaiheessa mustasukkaisuus ja vähintäänkin ihastuminen nousee pintaan. Tunteet ovat luonnollisia, mutta et voi syyttää niistä kaveriasi. Olet itse lähtenyt tähän kahden aikuisen väliseen leikkiin ja sopimukseen. Jos et kestä, lopeta suhde.

Haluatko tietää aiheesta lisää? Lue nämä:

Kannattaako panokaveri?

Harkinnassa seksisuhde? Toimi näin!

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi