Kauneus ja Terveys

Ero on kova paikka - voi vaikuttaa yllättävällä tavalla

Ero on kova paikka - voi vaikuttaa yllättävällä tavalla
Ero on psyykelle kova paikka ja voi saada ihmisen käyttäytymään negatiivisesti eräänlaisen defenssin ja selviytymiskeinon tavoin. Jotkut pärjäävät eron yli syömällä enemmän tai vähemmän kuin normaalisti, kirjoittamalla tai jopa rötöstelemällä.
Julkaistu: 12.12.2014

Science of Relationships kertoo tuoreesta amerikkalaistutkimuksesta, jossa selvitettiin nuorison selviytymiskeinoja eron sattuessa. Osallistujia oli 7800 ja he olivat iältään 18-23 vuotta.

Tutkittavista 2500 kertoi eronneensa tutkimuksen kahden päävaiheen välissä. Tutkittavia henkilöitä pyydettiin vastaamaan tarkasti parisuhdestatustaan, sen laatua ja omaa taustaansa valottaviin kysymyksiin. Henkilöt myös vastasivat kysymyksiin mahdollisesta kriminaalisesta toiminnastaan ennen ja jälkeen eron. Lisäksi tutkijat rajasivat pois mahdollisia rikollisuuteen johtavia tekijöitä, kuten iän, asuinpaikan, etnisen taustan ja perheellisyyden.

Ero voi johtaa epäterveelliseen toimintaan

Kävi ilmi, että eronneet miehet tekivät vähemmän yllättäen enemmän ja erilaisempia rikoksia kuin parisuhteessa pysyneet. Lisäksi eronneet käyttivät enemmän huumeita ja joivat todennäköisemmin liikakäytön ylittäviä määriä.

Ylipäätään miehet kokivat eron musertavampana, sillä naisilla kovien huumeiden käyttö tai rikollisuus ei lisääntynyt eron jälkeen, vaikkakin alkoholinkäyttö ja pilven polttaminen lisääntyi.

Tiivistetysti voidaan sanoa, että ero ei varsinaisesti povaa terveellisempää käytöstä.

Lue myös:

Kommentoi »