Kauneus ja Terveys

Deodorantteja on erilaisia - näin valitset itsellesi sopivimman

Deodorantteja on erilaisia - näin valitset itsellesi sopivimman
Oikean deodorantin valitseminen voi olla yhtä hankalaa kuin sopivan meikkivoiteen tai aurinkosuojan löytäminen.

Aluksi on hyvä tutustua siihen, mitä eroa deodorantilla ja antiperspirantilla on. Antiperspirantit ovat reseptivapaita deodorantteja, jotka ovat vuorovaikutuksessa hikirauhasten kanssa auttaakseen pysäyttämään hikoilun. Deodorantit taas ovat tuotteita, jotka pyrkivät peittämään kainaloiden hajua. Deodoranteissa on usein tuoksua sekä aktiivinen ainesosa nimeltä triklosan, jota käytetään yleensä estämään bakteereiden kasvua. Tämä taas vuorostaan auttaa ehkäisemään hajuja.

Deodorantit eivät estä hikoilusta aiheutuvaa kosteutta, kuten antiperspirantit tekevät. Sopivan deodorantin valintaan vaikuttaa kuitenkin yleisimmin niiden koostumus. Women’s Health Magazine kokosi listan erilaisista deodoranteista, joista voit valita itsellesi sopivimman.

1. Roll-on

Roll-on on yleisimmin käytetty deodorantti, ja se on usein väriltään valkoista. Roll-on-dödöjen huono puoli on se, että ne saattavat sotkea varsinkin tummat vaatteet. Nykyään markkinoilla on kuitenkin monia tuotteita, jotka eivät pilaa tummia vaatteita.

2. Suihke

Suihkedeodorantit ovat kehittyneet valtavasti viime vuosikymmenten aikana. Suihkemuodossa on omat heikkoutensa, koska siihen voidaan laittaa vain rajoitettu määrä ainesosia. Suihkedödöä käytettäessä on hyvä suunnata katse muualle ja pitää suu kiinni, ettei suihketta ajaudu vääriin paikkoihin. Suihke on kuiva vaihtoehto, joka ei yleensä siirry vaatteisiin ja antaa suihkunraikkaan olon.

3. Voide

Voidemuotoinen deodorantti voi kuulostaa oudolta vaihtoehdolta, mutta se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi raskaana oleville naisille tai muuten luonnollista deodoranttia etsiville, sillä voiteessa ei ole natriumlauryylisulfaattia tai alumiinizirkonioksidia. Voiteen käyttö tarkoittaa kuitenkin sitä, että sen levittämiseen tarvitsee jonkin välineen, mikä on itsessään pieni haaste. Voiteen levittämiseen voi käyttää esimerkiksi paperinenäliinaa.

Lue myös:

Julkaistu: 26.1.2016
Kommentoi »