Kauneus ja Terveys

9 uutta tapaa käyttää deodoranttia

9 uutta tapaa käyttää deodoranttia
Dödö on uskomattoman monikäyttöinen aine. Mitä kaikelta se pelastaa sinut, lue!
Julkaistu: 22.7.2015

Raikasteen tai tutummin deodorantin tarkoituksena on ehkäistä hienhajua. Usein deodorantteihin on lisätty hien muodostumista estäviä ainesosia, jolloin niitä kutsutaan antiperspiranteiksi.

Hikeä ja sen hajua ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi deodoranteista ja antiperspiranteista on hyötyä muuallakin kuin kainalossa.

Deodoranttia voi käyttää:

1. JalkapohjiinPidä haisujalat kurissa sipaisemalla deodoranttia jalkapohjiin ennen nukkumaanmenoa. Yön aikana deodorantti ehtii kuivumaan kunnolla, eivätkä jalat liu’u kengissä seuraavana päivänä.

2. Rintojen alle

Märkä t-paita tai läikikäs kesämekko ei innosta ketään. Ehkäise tissihiki suihkauttamalla antiperspiranttia rintojen alle ja niiden väliin.

3. Reisien väliinMekot ja hameet ovat ihania, mutta toisiinsa hankaavat sisäreidet eivät ole. Tiukat pyöräilysortsit asun alla ovat yksi vaihtoehto, mutta voit myös kokeilla voidemaista deodoranttia reisien väliin. Deodorantti toimii liukasteena eli vähentää kitkaa, joten reidet eivät enää hankaa toisiinsa.

4. PolvitaipeisiinUrheillessa polvitaipeet kostuvat helposti ja hiki valuu pohkeita pitkin. Suihkaus antiperspiranttia pitää hien loitolla.

5. KämmeniinSuihkutettava deodorantti on hikisiin kämmeniin parempi vaihtoehto kuin talkki, koska se ei jätä valkoisia tahroja vaatteisiin.

6. Hyttysen puremiinSipaisu alumiinisuolaa sisältävää deodoranttia itikan pureman päälle helpottaa kutinaa.

7. KynsiinJos kynsilakanpoistoaine pääsee loppumaan, voit korvata sen suihkuttamalla deodoranttia runsaasti vanulappuun tai suoraan kynsilakan päälle. Toimi ripeästi, koska deodorantti kuivuu nopeasti.

8. KantapäihinUudet kengät saattavat aiheuttaa ikäviä hankaumia ja rakkoja. Jos rakkolaastareita ei ole saatavilla hädän hetkellä, voit ennaltaehkäistä rakkojen syntymistä hieromalla deodoranttia kantapäihin ennen kenkien laittoa.

9. HiusrajaanAntiperspirantin laittaminen hiusrajaan kuulostaa hieman erikoiselta, mutta se on toimivaksi havaittu tapa, jos kärsii kasvoille valuvista hikikarpaloista. Suosi hiusrajassa läpinäkyvää deodoranttia, mikäli et halua vaaleita läiskiä otsalle.

Kommentoi »