Kauneus ja Terveys

D-vitamiini vaikuttaa makuuhuoneessa

D-vitamiini vaikuttaa makuuhuoneessa
D-vitamiinilla, varsinkin sen liian vähäisellä saannilla, voi olla yllättäviä vaikutuksia seksielämään. D-vitamiinivaje voi vaikuttaa erektioon ja seksuaalisen halun määrään.
Julkaistu: 13.10.2014

Tuoreen tutkimuksen mukaan erektiovaikeuksilla ja D-vitamiinivajeella on yhteyksiä. Mitä hankalampia erektiovaikeudet olivat sitä suurempi miehen D-vitamiinivaje oli.

Milanon yliopiston tutkimuksessa tarkasteltiin 143 miehen D-vitamiinitasoja. D-vitamiinivajetta oli 46 prosentilla miehistä. Vain viidenneksellä miehistä D-vitamiini oli ideaalilla tasolla.

D-vitamiini nostaa hormonitasoja

Jo ennestään tiedetään,, että D-vitamiini nostaa selvästi naishormoneiden määrää. Nämä hormonit, kuten estrogeeni, säätelevät kuukautiskiertoa ja tekevät hedelmöittymisen todennäköisemmäksi. D-vitamiini lisäsi miehillä sekä mieshormoni testosteronin että sperman määrää. Testosteroni puolestaan lisää muun muassa seksuaalista halua.

Tutkimus julkaistiin 2011 European Journal of Endocrinology -tiedejulkaisussa.

Mistä D-vitamiinia saa?

D-vitamiinia muodostuu ihmisen iholla auringonvalon vaikutuksesta. D-vitamiinia saa myös ravinnosta, kuten kalasta, kanamunasta, D-vitaminoiduista maitovalmisteista ja ravintorasvoista. Lisäksi suppilovahvero ja kantarelli ovat hyviä D-vitamiinilähteitä.

D-vitamiinia kannattaa syödä ravintolisänä, jos ravinto ei ole riittävän monipuolista, etenkin pimeinä kuukausina sen saannin varmistaminen on järkevää.

Lue myös:

Kommentoi »