Kauneus ja Terveys

Avioliittoa epäröineet päätyvät usein eroamaan

Avioliittoa epäröineet päätyvät usein eroamaan
Tutkimuksen mukaan avioon astumista epäröivät kohtaavat todennäköisesti ongelmia avioliitossaan ja saattavat jopa erota, uutisoi USA Today.
Julkaistu: 17.9.2012

Kalifornian yliopiston tutkijat tarkastelivat 464 vasta naimisiin mennyttä pariskuntaa neljän vuoden ajan. He havaitsivat, että ne pariskunnat, jotka olivat epäröineet naimisiinmenoa, olivat vähemmän tyytyväisiä avioliittoihinsa kuin muut. Lisäksi naiset, jotka olivat epäröineet mutta menneet kuitenkin naimisiin, erosivat 2,5 kertaa muita naisia todennäköisemmin.

Miehet epäröivät enemmän

Vastanaineista 47 prosenttia aviomiehistä ja 38 prosenttia vaimoista kertoi epäröineensä avioliittoa. Tutkimuksessa havaittiin myös, että miehet epäröivät naimisiinmenoa 10 prosenttia enemmän kuin naiset, mutta tästä huolimatta naisten epäröinti johti useammin avioeroon.

Lue myös: Pohditko eroa?

Avioliittoa epäröineistä naisista 19 prosenttia oli eronnut neljä vuotta naimisiinmenon jälkeen, kun taas vastaava luku huoletta naimisiin menneillä naisilla oli kahdeksan prosenttia. Epäröineistä miehistä 14 prosenttia oli päätynyt eroon neljän vuoden jälkeen, kun taas epäilyksettä avioon astuneista miehistä vain yhdeksän prosenttia erosi.

Tutkijoiden mukaan monet eronneista kommentoivat tilannettaan sanoen, että he olivat havainneet ongelmia jo ennen naimisiinmenoa, mutta eivät kuitenkaan olleet välittäneet niistä.

Lähde: USA Today

Lue myös:

Kommentoi »