Kauneus & Terveys

Älä repsahda - Näin pidät yllä treenimotivaatiota!


KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, TRAINER4YOU: Miten pitää yllä motivaatiota? Kuinka välttää repsahdukset? Asiantuntija vastaa.
Kuvat Trainer4You, Fotolia

Joka tuutti on pullollaan laihdutus- ja kiinteytysvinkkejä. Pitää treenata kovaa jotta siitä olisi hyötyä; hiittiä ja intervallia. Mäen rinteessä bootkämppiä. Treenataan liian kovaa omaan kuntotasoon nähden ja ollaan jatkuvasti sairaana.

Dieetti-ohjeiden viidakkoon on helppo hukkua. Ruokatauot täytetään proteiinirahkalla. Salitreenien välissä vedetään vihersalaattia kanalla. Tasaisin väliajoin nälkä kasvaa ihan liian suureksi. Silloin kaadetaan koko jääkaappi suuhun yhdellä kerralla. Illalla pari bisseä, lauantaina pullo kuohuviiniä.

Tästä seuraa katumus. Vannotaan ei koskaan uudelleen, nyt ryhdistäydytään. Sen jälkeen aloitetaan sama rumba alusta – tai lopetetaan kaikki kerralla kokonaan. Kuulostaako tutulta?

Minun neuvoni ihan alkuun on: Unohda kaikki lukemasi ja mieti hetki omaa elämääsi. Miten sinä voit? Heräätkö aamulla hyvällä fiiliksellä? Mitä touhuilet päivällä – käytkö iltaisin hyvillä mielin nukkumaan?

Lue myös: Tällainen on hyvä tavoite

Aloita liikkuminen pienestä ja harrasta kaikkea maltilla. Kehitystä tapahtuu muuallakin kuin mukavuusalueen ulkopuolella. Käy kävelyllä ja tee muutama lihaskuntoliike olohuoneen matolla. Tee vain kivoja asioita, opettele kuuntelemaan kehoasi. Jos venytys sattuu, hellitä liikettä. Jos henki salpautuu kurkkuun, hidasta vauhtia. Kävele päivällä portaissa, mene töihin pyörällä. Arkiliikunnan osuus kannattaa maksimoida.

Kiireisillä viikoilla nipistä liikuntakerroista ja niiden kovista tehoista.  On turha polttaa kynttilää loppuun päästä sekä varpaista.

Jos joudut viettämään töissä paljon aikaa sisätiloissa, liiku vapaalla ulkona. Jos et tykkää käydä yksin lenkillä, kilauta kaverille. Sauvat käsiin ja käytte yhdessä lenkillä.

Älä iltaisin notku tuntikausia tietokoneella. Sulkiessasi älyvempaimet saatat huomata luonasi asuvien perheenjäsenten olevan supermukavia ihmisiä. Ota puoliso mukaan salille, pyytäkää sinne ohjausta. Lastenkin kanssa voi bodata. Ipana reppuselkään ja kokeile saada kolme kertaa kymmenen kyykkyä. Lasten kasvaessa saat mukavasti lisää haastetta.

Älä tee kahta kovatehoista syketreeniä peräkkäisinä päivinä. Pidä pidemmät lenkit matalatehoisina.

Lue myös: Näin otat arkiliikunnasta kaiken irti

Mieti, mitä arvostat ja mihin olet itse valmis panostamaan. Välillä pitää sulkeutua ulkomaailmalta ja tehdä vain itsestä kivalta tuntuvia asioita. Keskittyä vain tähän hetkeen ja lakata stressaamasta turhia.

Kaikkein tärkeimpänä asiana muista; myös aikuisen pitää syödä hyvin jaksaakseen. Ilman tankkausta rauta liiku eikä lanne vatkaa ryhmäliikuntatunnilla. Aloita tankkaus heti aamusta. Älä koskaan jätä iltapalaa välistä. Mikään ei häiritse unta tehokkaammin kuin nälästä kurniva vatsa. Aamulla jalat vetelänä jäävät jumppakamat helposti eteisen lattialle.

Jos et syö, et jaksa. Niin yksinkertaista se on.

Personal trainer Liina Sievers jakaa parhaat vinkkinsä treeniin kauneusjaterveys.fi:n lukijoille. Joka viikko uudet ohjeet!

“Työskentelen personal trainerina, teen yritysvalmennuksia ja luennoin hyvinvointiin liittyvistä asioista. Trainer4You:lla toimin kouluttajana ja asiantuntija-tehtävissä. Iltaisin ohjaan ryhmäliikuntatunteja, lenkkeilen koiran kanssa metsässä, opiskelen saksaa ja muita mielenkiintoisia asioita. Minulla on kaksi lasta, joiden kanssa pelataan futista, käydään uimassa ja katsotaan hyviä leffoja kasassa sohvalla. Haaveilen pitkistä yöunista ja kiireettömistä aamuista ja siitä, että minulla olisi vastaus kaikkiin maailman kysymyksiin.”

Tutustu Trainer4You:n toimintaan täällä.

Lue myös:

Oletko kuntoilija vai laihduttaja? Lue ruokavinkit juuri sinulle

7 vinkkiä, joilla kesäkiloja ei tule

Maitotuotteet lihottavat? 10 väitettä laihdutuksesta

Julkaistu: 13.7.2015