Aistillisuus lisää seksinautintoa

Aistillisuus lisää seksinautintoa
Aisteihin ja nautintoon keskittyminen tekee rakastelusta jotain muuta kuin suorittamista. Ne tekevät seksuaalisesta kanssakäymisestä rakastelua. Intiimiys ja läsnäolo seksissä vahvistavat myös parisuhdetta.
Julkaistu 22.5.2012

”Paneminen” ja rakastelu on selvästi erotettavissa toisistaan kun, tarkastellaan seksin kokonaisvaltaisuutta. Rakastelu ei ole pelkkää seksin suorittamista, kun taas paneminen on sitä hyvin usein.

– Jos paneminen ja rakastelu olisivat elokuvia, olisi paneminen toimintaelokuva ja rakastelu rakkauselokuva. Ero on huima, sanoo erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Milja Utukka-Jokinen.

– Yhdenillan jutut ovat usein pelkkää seksin suorittamista, eli niiden kohdalla sensuellisuus ja aistillisuus saattaa jäädä kokonaan puuttumaan, huomauttaa terapeutti.

Kaikki aistit käyttöön

Sensuelli ja aistillinen seksi syntyy aisteihin ja nautintoon keskittymisestä kokonaisvaltaisesti. Intiimiys ja läsnäolo ovat avainasemassa.

– Kun kumppanukset käyttävät rakastellessaan hyväksi kaikkia aistejaan, voidaan rakastelusta saada hyvinkin sensuellia, Utukka-Jokinen täsmentää.

Sensuelli ja aistillinen seksi ei välttämättä vaadi osakseen minkäänlaisia välineitä, vaan tärkeintä on, että molemmat nauttivat.

– Se, minkä ihmiset kokevat mielihyvää tuottavaksi, vaihtelee suuresti. Toiset pitävät materiaaleina silkistä, toiset kumista ja niin edelleen. Jotkut haluavat kuunnella musiikkia rakastellessaan, kun taas joillekin mielihyvää tuottavat öljyt tai tuoksut.

Kohti sensuellisuutta ja aistillisuutta

Sensuelli ja aistillinen rakastelu vahvistaa parisuhdetta lisäämällä kumppanusten välistä luottamusta ja kiintymystä. Oma puoliso pitää hyväksyä, jotta molemmat voivat olla toisilleen täysin rehellisiä ja aitoja.

– Jotta rakastelusta olisi mahdollista saada aistillista, pitää kumppanusten kertoa toisilleen omat mieltymyksensä, toiveensa ja halunsa seksin suhteen. Näitä toiveita voidaan sitten lähteä yhdessä toteuttamaan. Vaihtoehtoisesti molempien mieltymyksiä voidaan ryhtyä etsimään kokeilemalla erilaisia juttuja sängyssä, Utukka-Jokinen neuvoo.

Asiantuntijana erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Milja Utukka-Jokinen.

Lue myös:

Kommentoi »