Kauneus & Terveys

Näin saat esileikin onnistumaan!


Onnistunut esileikki vaatii tuntemusta kumppanin mieltymyksistä ja niistä keinoista, joilla toisen intohimon liekin saa leimahtamaan. Esileikki on kosketuksia, katseita, rakkauden sanoja, hyväilyä – sekä vaatteet päällä että alasti. Esileikkitaitojaan voi parantaa harjoittelemalla.
Kuvat Thinkstock

Esileikki ei ole mitään lastenleikkiä. Se vaatii parisuhteen molemmilta osapuolilta paljon niin yksilötasolla kuin yhteistyön osalta. Kuinka näitä taitojaan voi kehittää?

– Esileikissä pätee tuttu perussääntö. Paremmaksi voi tulla ainoastaan harjoittelemalla, kertoo seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta.

Lue myös: Kehity paremmaksi suutelijaksi

Kosketuksia, katseita ja sanoja

Esileikki on kosketuksia, katseita, rakkauden sanoja, hyväilyä – sekä vaatteet päällä että alasti. Se on paljon muutakin kuin hetki ennen yhdyntää. Esileikki on himoa, läheisyyttä, lämpöä ja suuressa määrin kosketuksia.

Esileikkiä voi harjoittaa pitkin päivää vaikkapa vihjailevia tekstiviestejä lähetellen tai pöydän alla toisen jalkaa hivellen.

Työpäivän aikana voi saada aikaan sellaisen eroottisen jännitteen, että kotiin päästyä vaatteet lentävät heti lattialle. Tämän onnistuminen vaatii kuitenkin tuntemusta oman kumppanin mieltymyksistä ja niistä keinoista, joilla toisen saa värisemään kiihkosta.

Lue myös: Parempaa seksiä, poimi 10 fiksua vinkkiä

Uusi kumppani – uudet leikit

Esileikki on vuorovaikutteista toimintaa, jossa suhteen molempien osapuolten toiveet otetaan huomioon ja joiden kautta esileikkiä sitten harjoitetaan. Esileikki on hyvin yksilöllistä, eikä siihen sen vuoksi löydy vain yksiä oikeita pelisääntöjä.

– Ideana on se, että kumppanit opiskelevat toistensa kanssa mikä tuntuu hyvältä. Uuden kumppanin kanssa opiskelu on aloitettava taas alusta, sillä ihmisten mieltymykset vaihtelevat, seksuaaliterapeutti muistuttaa.

Kannattaa muistaa, että esileikki on joka kerralla erilaista myös sen saman, tutun kumppaninkin kanssa.

Lue myös: Oletko laiska rakastaja?

Älä vaadi tai oleta

Voidaksesi kokea olosi rennoksi sängyssä sinun on tunnettava, että ette vaadi toisiltanne mitään. Jos teillä on sopimus, että voitte aina lopettaa milloin tahansa, voitte molemmat tuntea itsenne vapaammiksi ja rennommiksi.

Se, mitä teette, ei ole välttämättä askel johonkin muuhun, vaan ihanaa sellaisenaan. Poistamalla odotukset, joita esileikki voi merkitä, on mahdollista hyväillä ja tuntea läheisyyttä ilman sen enempiä vaatimuksia. Tosinaan matka polkuineen voi olla jopa mielenkiintoisempi kuin päämäärä.

Asiantuntija Teija-Liisa Ranta on seksuaaliterapeutti

Lue myös:

Piristä parisuhteen seksielämää leluilla ja videoilla

Näitä asioita nainen arvostaa miehessä

Maaret Kallio yllättää: Seksi on sivuseikka

Julkaistu: 3.3.2011