Kehity paremmaksi suutelijaksi

Kehity paremmaksi suutelijaksi
Suuteleminen on tärkeä osa esileikkiä. Osa kokee sen seksiäkin läheisemmäksi kanssakäymiseksi. Suudelma on kahden kehon keskustelua; herkin tapa viestiä tunnetta kehon kosketuksen avulla. Suutelemisessa voi kehittyä! Olennaista on löytää suutelemiseen yhteinen sävel.
Julkaistu 9.3.2011

Suuteleminen voi olla henkilökohtaisempi ja lähentävämpi kokemus kuin yhdyntä. Huulissa ihomme on ohutta ja huulet ovat aistinsoluja täynnä.

Esileikkinä suuteleminen on ensisijaisen tärkeää, sillä suutelut ja hyväilyt ovat yleensä ensimmäinen askel seksuaaliseen kanssakäymiseen.

– Suutelu koetaan yleisesti miellyttävänä ja hyvin intiiminä. Se on useille ihmisille oleellisen tärkeä osa rakastelua ja kiihottumista, sanoo seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta.

Aitoa ja rehellistä läheisyyttä

Suuteleminen on hyvin rehellistä. Suutelua tai sen nautinnollisuutta on hyvin vaikea teeskennellä. Huulia ja suuta voi kutsua ihmisen rakkausantureiksi. Aivojen tuntoaivokuoresta suuri osa on varattu huulille ja suulle. Suudelma voi kertoa, kohtaavatko kemiat vai eivät, kun kaksi uutta ihmistä kohtaa toisensa. Suudelmien merkitys päivittäisen rakkauden ja hellyyden merkkeinä säilyy koko elämän ajan.

Suudelmia vaihdettaessa pulssi nousee, hengitys tihenee ja pupillit laajentuvat. Veri alkaa virrata huuliin, jolloin niitä alkaa kihelmöidä ja niiden tuntoherkkyys lisääntyy. Lisäksi aivot erittävät hormonia nimeltä oksitosiini, joka saa kumppanin kosketuksen tuntumaan erityisen hyvälle. Varsinkin erogeeniset alueet tulevat hyvin herkiksi.

Kaiken lisäksi erittyy endorfiinejä, jotka lisäävät kiihottumisen tunnetta ja hyvää oloa. Esileikkiin kuuluu siis ehdottomasti suuteleminen.

Onko suuteleminen tekniikkalaji?

Oikeaa tekniikkaa suutelemiseen ei ole. Suudelma on aina kahden kehon keskustelua, herkin tapa viestiä tunnetta kehon kosketuksen avulla. Mutta voiko suutelemisessa kehittyä?

– Kuten esileikissäkin, myös suutelussa voi kehittyä paremmaksi, Ranta kertoo.

Kaikki eivät kuitenkaan koskaan nauti suutelemisesta. Joistakin ihmisistä ei yksinkertaisesti tunnu hyvältä välittää seksuaalisuutta tai hellyyttä suun kautta. Silloin ei kannata väkisin pussailla.

– Suutelu on kahden ihmisen välillä tapahtuvaa läheisyydenosoitusta. Kumppanukset etsivät tavan ihanan suudelman löytämiseen ennakko-oletusten varassa. Olennaista on, että suuteluun löytyy hyvä, yhteinen sävel.

Tuumasta toimeen!

Innostuitko? Kokeilkaa kumppanisi kanssa näitä vinkkejä!

  • Suudelkaa toisianne intohimoisesti, mutta ilman, että se johtaa seksiin.
  • Kokeilkaa erilaisia tapoja ja tyylejä – helliä suudelmia, intohimoisia suudelmia, nopeita suudelmia tai leikkisiä suudelmia.
  • Seuratkaa, kumpi on aktiivisempi ja innokkaampi ja vaihtakaa osia.
  • Keksikää uudenlaisia suudelmia, jollaisia ette ole koskaan kokeilleet.
  • Miltä tuntuu työntää kielesi kumppanisi suupieleen tai ehkä tunnustella kielelläsi hänen hampaitaan? Nauttikaa! Älkää vaatiko toisiltanne mitään esileikkiä enempää juuri nyt.

Asiantuntija Teija-Liisa Ranta on seksuaaliterapeutti

Kommentoi »