Terve.fi

Kahvi ei nosta verenpainetta

Kahvi ei nosta verenpainetta
Verenpaineestaan huolestuneiden ei tarvitse vähentää kahvin juomista, sillä kahvilla ja kofeiinilla ei näyttäisi olevan vaikutusta verenpaineeseen.
Julkaistu 30.12.2015

Verenpaineestaan huolestuneiden ei tarvitse vähentää kahvin juomista, sillä kahvilla ja kofeiinilla ei näyttäisi olevan vaikutusta verenpaineeseen. Verenpaine ei nouse tavallisella eikä kofeiinittomalla kahvilla, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimuksessa 30 000 vaihdevuodet ylittänyttä naista seurattiin kolmen vuoden ajan. Tuona aikana 5 600 naisella todettiin verenpainetauti.

Kun tutkijat yhdistivät verenpainetiedot tietoihin naisten kahvinjuontitottumuksista, he eivät löytäneet minkäänlaista yhteyttä. Tavallisen kahvin tai kofeiinittoman kahvin juominen ei vaikuttanut lainkaan naisten verenpaineeseen tai verenpainetaudin riskiin, tulokset osoittivat.

Tutkijoiden havainnot vahvistavat käsitystä kahvin turvallisuudesta ja terveellisyydestä. Osana muuten terveellistä ruokavaliota kahvi saattaa pienentää mm. riskiä sairastua diabetekseen, tutkimuksista tiedetään.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Lue lisää:

Kommentoi »