Terve.fi

Tällä ruokailutavan muutoksella voit pidentää elämääsi

Tällä ruokailutavan muutoksella voit pidentää elämääsi
Paastoamista muistuttava dieetti pidentää elämää ja alentaa sairauksien riskiä, uskovat tutkijat.
Julkaistu: 24.6.2015

Etelä-Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan paastoamista muistuttavat ruokavalion noudattaminen auttaa elämään pidempään ja vähentämään sekä syövän että sydän- ja verisuonitautien riskiä, kertoo Wallstreet Hedge.

Cell Metabolism lehdessä julkaistusta tutkimuksesta selviää, että ikääntymisen haittavaikutukset sekä syövän että sydän- ja verisuonitautien riski laskivat niillä 19:llä osallistujalla, jotka noudattivat kuukaudessa viiden päivän ajan paastodieettiä. Tutkimus kesti kolme kuukautta.

Tutkijat havaitsivat myös, että paastodieettiä kokeilleilla oli vähemmän vatsarasvaa, enemmän kantasoluja, ja heidän muistinsa ja oppimiskykynsä olivat parantuneet.

Paastodieetti vähentää ikääntymishormonin määrää

Paastoamista muistuttava dieetti toimii siten, että se vähentää kehosta IGF-I-nimistä hormonia, joka on vastuussa ikääntymisestä, ja sen uskotaan olevan yhteydessä myös syöpäriskiin.

Seuraavaksi tutkijat haluavat hyväksyttää dieettinsä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolla. Ensimmäiseksi heidän on toistettava tuloksensa ja tehtävä lisätutkimuksia vähintään 60 osallistujalla. Myöhemmin järjestetään koe, johon osallistuu 500–1000 koehenkilöä.

Lähteet:

Kommentoi »