Terve.fi

Paastoatko? Vältä näitä sudenkuoppia!

Paastoatko? Vältä näitä sudenkuoppia!
Paastoamisen pääasiallinen tarkoitus on puhdistaa keho myrkyistä, jotka ovat peräisin normaalisti syödystä ruoasta. Lisäksi paaston aikana kehon ei tarvitse työskennellä noiden myrkkyjen hajottamiseksi.
Julkaistu: 12.6.2012

Monet paastoavat myös laihtuakseen ja saadakseen elimistään terveemmät ja tehokkaammat. Tämä onnistuu, jos paaston tekee oikein. Paastoaminen saattaa kuitenkin epäonnistua helposti, jos tekee pari huonoa valintaa ruoan suhteen.

Alle on listattu viisi asiaa, joita kannattaa välttää paaston aikana:

1. Eläinkunnan tuotteet

Paaston aikana pitäisi välttää kaikkea lihaa sekä eläinkunnan tuotteita riippumatta siitä, minkätyyppinen puhdistava paasto on. Kehon on hyvin vaikea hajottaa eläinkunnan tuotteita, ja ne ovat usein täynnä juuri niitä myrkkyjä, joista yrität päästä eroon. Myös maitotuotteet kuuluvat tähän kategoriaan.

Pienikin lipsahdus voi olla vahingollista puhdistukselle ja saada sinut jopa voimaan pahoin, jos kehosi on jo ehtinyt tottua paastokuuriisi.

2. Sokeri ja lisätyt makeutusaineet

Paaston aikana ruokavalion tulisi olla mahdollisimman luonnollinen. Makeutusaineet ovat yleensä keinotekoisia, eivätkä ne kuulu puhdistavaan paastoon. Vältä myös tuotteita, joissa on keinotekoisia väriaineita tai makuja.

Jalostettu sokeri voi myös olla keholle vaikea hajotettava, ja se sillä voi olla vahingollisia vaikutuksia sekä keholle että paastosi päämäärille. Jos tarvitset jotakin makeutusta, pysyttele luonnollisissa valinnoissa, kuten ruokosokerissa tai hunajassa.

3. Prosessoidut ruoat

Myös prosessoidut ruoat voivat haitata kehon puhdistusta. Esimerkiksi säilöntäaineilla muunnellut ruoat voivat olla todellinen haaste keholle, ja ne voivat tuoda kehoon myös lisää myrkkyjä. Tuoreet ja luonnolliset ruoat ovat ihanteellisia valintoja puhdistavassa paastossa.

4. Kofeiini

Kofeiinia pitää välttää paaston aikana. Sitä on muun muassa teessä, kahvissa ja jopa suklaassa. Kofeiini on diureetti, joka voi aiheuttaa nestehukkaa. Tämä voi kuormittaa munuaisia liikaa. Lisäksi kofeiini voi aiheuttaa sekä ahdistusta että unettomuutta.

5. Alkoholi

Myös alkoholi kuuluu vältettävien listalle. Sen kulutus nimittäin pakottaa maksan toimimaan, ja kun maksa prosessoi alkoholia, se ei saa levätä ja toipua. Alkoholi, kuten kofeiinikin, aiheuttaa nestehukkaa, joka vaikuttaa sekä munuaisiin että yleiseen terveydentilaan. Suositusten mukaan alkoholia kannattaa välttää jo ennen paaston alkamista, jotta puhdistava vaikutus olisi kaikkein tehokkaimmillaan.

Lähde: Wellness Junction

Kommentoi »