Terve.fi

Nämä asiat vain virtsankarkailusta kärsivä ymmärtää

Nämä asiat vain virtsankarkailusta kärsivä ymmärtää
Virtsankarkailuun liittyy asioita, jotka ovat tuttuja vain ongelmasta kärsivälle.
Julkaistu: 21.6.2015

Jos virtsankarkailu on sinulle ongelma, ainakin osa näistä Prevention.comin listaamista asioista on sinullekin tuttuja.

1. “Virtsarakkoni on laskeutunut eikä nouse enää ylös.”

Virtsarakon laskeuma on yksi merkittävin syy virtsankarkailuun. Laskeuma tapahtuu silloin, kun lantionpohjan lihakset eivät pysty pitämään rakkoa enää paikoillaan. Kun nämä lihakset heikentyvät, virtsarakko voi laskeutua vaginaan ja jopa sen läpi. Laskeuma johtuu yleensä synnytyksen aiheuttamasta rasituksesta, mutta raskaiden asioiden nostelu, krooninen yskä, liikalihavuus, vaihdevuodet tai ummetus voivat vaikuttaa asiaan.

2. “Nauru ei ole parasta lääkettä.”

Kaikenlaiset hauskat ja naurattavat tilanteet tarkoittavat virtsankarkailusta kärsivälle vahinkoa. Nauraminen (tai yskiminen, hyppiminen ja juokseminen…) voivat aiheuttaa virtsan karkaamista.

3. “Kun minun täytyy päästä vessaan, olen tosissani.”

Virtsankarkailusta kärsivästä saattaa tuntua, että vessassa täytyy käydä jatkuvasti. Kaikenlainen aktiivisuus voi saada virtsan karkailemaan, tai saatat huomata, ettet ehdi vessaan ajoissa, mikä viittaa pakkoinkontinenssiin. Saatat tuntea jopa kipua tai raskaan tunteen jalkovälissäsi.

4. “Seksin harrastamisesta ei tule juuri koskaan mitään.”

Ajatus karkailevasta virtsasta kesken seksin tappaa halut melko nopeasti. Lisäksi virtsarakon laskeuma voi aiheuttaa kipua seksin aikana. Älä kuitenkaan panikoi, sillä ongelmaan voi vaikuttaa treenaamalla lantionpohjan lihaksia.

5. “Treenaan parhaillani, etkä sinä huomaa sitä.”

Lantionpohjan lihasten treenaamista eivät muut huomaa. Treenaaminen voi kiristää lantionpohjan lihaksia muutamassa viikossa, jos ne tekee säännöllisesti ja oikein.

6. “En voi pitää seksikkäitä alusvaatteita.”

Monet naiset eivät haluaisi puhua virtsankarkailusta edes lääkärilleen, koska se on nolostuttava ongelma, ja he pelkäävät joutuvansa käyttämään aikuisten vaippoja. Jos virtsankarkailusi ei ole vakavaa, tuskin joudut käyttämään vaippoja. Voit käyttää pikkuhousunsuojia tai sellaisia alushousuja, jotka on valmistettu helposti pestävästä, vettä hylkivästä kankaasta.

Kommentoi »