Terve.fi

Liikunta vähentää masennusta, masennus liikuntaa

Liikunta vähentää masennusta, masennus liikuntaa
Liikunta voi tuoreen tutkimuksen mukaan vähentää alakuloa ja lievittää masennusoireita. Masennus puolestaan vähentää liikkumishaluja etenkin nuorilla aikuisilla. Lue lisää.
29.10.2014

Liikunta voi tuoreen tutkimuksen mukaan vähentää alakuloa ja lievittää masennusoireita. Masennus puolestaan vähentää liikkumishaluja etenkin nuorilla aikuisilla.

Brittitutkijoiden tulokset perustuvat 11 000 aikuisen terveystietoihin, joita on kerätty osallistujien syntymästä saakka. Osallistujia seurattiin 50-vuotiaaksi.

Tutkijoilla oli käytössään tiedot osallistujien masennusoireista sekä koko aikuisiän kattavat tiedot liikuntaharrastuksista ja fyysisestä aktiivisuudesta. Kun nämä tiedot yhdistettiin, tutkijat havaitsivat liikuntaa harrastavien potevan masennusoireita muita osallistujia harvemmin ja yhteys havaittiin halki koko aikuisiän. Liikunnan lisääminen myös vähensi masennusoireita osallistujilta, jotka olivat fyysisesti passiivisia parikymppisinä.

Liikunnan ja masennuksen yhteys on havaittu aiemminkin, joten tulokset vahvistavat jo olemassa olevaa tutkimusnäyttöä liikunnan vaikutuksista mielialaan. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Jama Psychiatry -lehdessä.

Lue lisää:

Kommentoi »